Atenţie la refugiile periculoase din mijlocul străzii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii sunt încurcaţi de insulele rutiere de departajare care nu sunt semnalizate corespunzător. Pericolul de accidente este accentuat de unii şoferi care parchează exact în dreptul acestor amenajări.

Fie că este vina şoferilor care parchează în dreptul lor sau a autorităţilor care nu le-au marcat corespunzător, insulele de departajare a sensurilor de trafic care împânzesc Bucureştiul, aşa cum sunt ele denumite tehnic, dau bătăi de cap participanţilor la trafic.

Poate părea o problemă superficială, dar marcarea corespunzătoare a acestor insule şi respectarea regulilor de circulaţie care interzic şoferilor să parcheze în dreptul lor pot salva multe vieţi.

Conform şefului Serviciului Sistematizare  Circulaţiei şi Autorizare Transport Urban (SSCATU), Sorin Luchian, toate insulele de departajare a sensurilor de trafic ar trebui să aibă ataşat un indicator de ocolire prin stânga, ocolire prin dreapta sau ocolire prin stânga sau dreapta,pentru a indica şoferilor existenţa acestor obstacole, în vederea evitării lor.

De asemenea, în dreptul acestor insule ar trebui să fie desenate pe carosabil marcaje de ghidare, pentru a sublinia direcţia de mers pe care şoferii trebuie să o urmeze.  “Este posibil ca aceste marcaje să se mai fi şters de-a lungul timpului. Oricum noi, când aprobăm un proiect, nu îl aprobăm fără existenţa marcajelor”, a declarat Sorin Luchian.

Insula din faţa Rin Grand Hotel, un exemplu semnalat de Bogdan Oprea, conducător auto, oferă posibilitatea şoferilor aflaţi pe Vitan-Bârzeşti să vireze la stânga pentru a ajunge în faţa hotelului, însă nu are marcaje de ghidare şi nici nu are vreun indicator aferent cu 50 de metri înainte, care să anunţe şoferii că se îngustează strada.

Un alt exemplu de insulă periculoasă este cea de pe strada Râmnicu-Sărat, de la intersecţia cu strada Istriei.

Află alte zone cu refugii periculoase din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite