Atenţie la motociclete şi biciclete!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cunosc foarte bine regulile de circulaţie, i-au determinat pe poliţiştii rutieri să ia măsuri suplimentare de supraveghere a traficului autovehiculelor pe două roţi.Ca urmare a verificărilor,

cunosc foarte bine regulile de circulaţie, i-au determinat pe poliţiştii rutieri să ia măsuri suplimentare de supraveghere a traficului autovehiculelor pe două roţi.
Ca urmare a verificărilor, au depistat şi confiscat două ciclomotoare pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta documente de provenienţă şi acte care să ateste achitarea taxelor vamale. De asemenea, poliţiştii de la circulaţie au lansat public avertismente celor din trafic, având în vedere gradul de risc ridicat la care se supun conducătorii autovehiculelor pe două roţi. "Din analiza evenimentelor rutiere, în care au fost implicaţi conducătorii de autovehicule pe două roţi, a rezultat că cele mai multe dintre acestea s-au produs din cauza vitezei excesive, fiind acroşaţi de autoturisme ai căror conducători nu i-au observat în oglinda retrovizoare ori nu s-au asigurat la schimbarea direcţiei de mers. În aceste condiţii, accelerările excesive, conducerea motocicletei sau a ciclomotorului între benzile de circulaţie sau cu o viteză mult mai mare decât cea legală creează premisele producerii unor accidente de circulaţie", ne-a declarat Mihaela ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui. Pentru evitarea unor astfel de evenimente rutiere nedorite, poliţiştii le-au readus aminte conducătorilor motocicletelor că ziua sunt obligaţi să folosească, permanent, luminile de întâlnire, să poarte căşti de protecţie omologate şi să nu facă "slalomuri" printre autovehiculele aflate în mişcare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite