Atenţie la jeep: te calcă beizadeaua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România nu te mai poţi simţi în siguranţă nici măcar la plajă. Chiar şi acolo eşti pândit de tupeul beizadelelor cu supermaşini. 1. Duminica trecută, un băiat de bani gata a

În România nu te mai poţi simţi în siguranţă nici măcar la plajă. Chiar şi acolo eşti pândit de tupeul beizadelelor cu supermaşini.

1. Duminica trecută, un băiat de bani gata a băgat în spital doi bucureşteni care se bronzau pe plaja din Costineşti, după ce a trecut peste ei cu un ditamai BMW X5.

Şoferul, George Ardeleanu, are 20 de ani, iar tatăl lui este un personaj influent în zonă. Acest lucru l-a făcut, probabil, să declare la poliţie că de vină ar fi chiar victimele care se băgaseră sub maşina lui pentru că acolo era umbră. Asta, după ce, iniţial, tatăl beizadelei a încercat să ia răspunderea asupra sa, declarând că el se afla la volan. La locul accidentului erau însă prea mulţi martori, care au spulberat minciuna.

Ion Ardeleanu, tatăl şoferului vinovat, este maistru-şef în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, dar şi posesorul unor magazine şi al unei pensiuni în Costineşti.

2. La numai două zile după acest accident neobişnuit, în cealaltă parte a ţării, la Timişoara, un alt băiat de bani gata, aflat la volanul unui Ferrari, a ucis un bărbat care se afla pe trotuar.

Martorii spun că şoferul, Adrian Iosif Cocoană (32 de ani), conducea foarte agresiv, încercând probabil s-o impresioneze pe prietena sa aflată pe locul din dreapta. Cocoană şi partenera sa au fugit imediat după producerea accidentului. Şoferul a fost dat în urmărire locală.

Şoferul care a călcat cu BMW-ul doi oameni pe plaja din Costineşti a susţinut că victimele s-ar fi aşezat la plajă... sub maşina sa!

Rudele bucureştenilor călcaţi de jeep povestesc că tatăl tânărului vinovat a încercat să susţină ba că el ar fi fost şoferul, ba să dea vina pe victime.

Beizadeaua de Constanţa are BMW X 5. Şi, dacă vrea, poate face şi safari cu el, evident pe plajă, că doar şi în Egipt sau Tunisia acest "sport" se practică tot pe nisip. Doar că în deşert, departe de zonele populate. Beizadeaua dobrogeană a ales să facă safari pe o plajă populată.

Tânărul George Ardeleanu are 20 de ani, este din Costineşti, iar tatăl lui este un personaj cu influenţă în zonă. Cu BMW-ul X 5 dăruit de tata, tânărul a reuşit să accidenteze grav doi bucureşteni care se aflau la plajă în zona Obelisc din Costineşti. Mihaela Drăgoi şi Vasile Anton au fost grav răniţi, aflându-se, în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Tatăl a vrut să facă pe şoferul vinovat

Ion Ardeleanu, tatăl şoferului vinovat, este maistru-şef în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, dar şi posesorul unor magazine şi al unei pensiuni în Costineşti. El a sărit, imediat, în ajutorul beizadelei.

Rudele victimelor povestesc că tatăl adolescentului teribilist care a provocat accidentul a încercat, iniţial, să susţină că el s-ar fi aflat la volan, şi nu fiul său.

"Au fost prea mulţi martori care văzuseră accidentul şi au declarat că la volan se afla puştiul ăsta. Taică-său n-a mai putut, astfel, s-o ţină până la capăt cu varianta conform căreia el ar fi provocat accidentul, dar, iniţial, aşa spusese poliţiştilor", îşi aminteşte Costel Vlaicu, vărul bărbatului rănit.

Planul B: Răniţii sunt de vină

Cum varianta schimbării şoferului nu a avut prea multe şanse, adolescentul vinovat a fost "sfătuit" să dea vina pe victime. Tânărul şofer a susţinut că victimele s-ar fi aşezat la plajă sub maşina sa.

"Şoferul şi tatăl său inventaseră că vărul meu şi prietena lui s-ar fi băgat singuri sub maşină pentru a sta la umbră. Susţineau că el şi‑ar fi parcat maşina acolo şi că vărul meu şi prietena lui s-ar fi băgat la umbră sub ea şi că, astfel, el nu i-ar fi văzut când s-a urcat în maşină să plece.

Dădeau vina tot pe ei, săracii, pe care i-a nenorocit puştiul ăla pe viaţă. Martorii au spus, însă, că el nu a avut deloc parcată maşina în zona aia. Atunci venise şi a intrat direct pe nisip, dând peste ei, care stăteau întinşi la plajă", mai spune Costel Vlaicu.

Suta de lei

Rudele victimelor se arată deranjate de faptul că nici adolescentul vinovat, nici tatăl său nu au încercat să discute cu ele.

"La spital, tatăl puştiului a fugit când ne-a observat. Nu a avut tupeul să dea ochii cu noi", a mai spus Costel Vlaicu. În schimb, adaugă vărul victimei, "tatăl puştiului l-a vizitat pe vărul meu şi i-a lăsat, şi-n prima zi, şi-n a doua, câte un milion de lei vechi, sub pernă. De parcă viaţa unui om ar sta într-o sută de lei pe zi. N-avem nevoie de banii lor!"

Beizadeaua, tot la volan

Şi pentru ca povestea să fie completă, iar tupeul fără limite, George Ardeleanu a plecat la volan, de la sediul Poliţiei Costineşti, chiar din faţa rudelor victimelor.

"Maşina a fost adusă aici, la sediul Poliţiei Costineşti. A rămas o noapte, pentru ca a doua zi tânărul să plece cu ea din faţa noastră. Fără remuşcări, fără nimic, pur şi simplu doar cu tupeu. L-a durut undeva că aproape a omorât doi oameni prin comportamentul său inconştient", spune revoltată Daniela Văduva, verişoara bărbatului rănit.

Amendă şi pentru prietena tânărului

Poliţia staţiunii Costineşti, prin vocea subcomisarului Daniel Răcaru, are o versiune puţin diferită: "Acolo este o zonă de acces a utilajelor de curăţat plaja. Aşa a fost posibil ca autoturismul respectiv să pătrundă pe nisip. Din cercetările efectuate până în prezent reiese că nu tânărul, ci prietena sa a parcat acolo.

A fost şi ea sancţionată contravenţional din această cauză. George Ardeleanu a mers doar să scoată maşina din zona aceea şi susţine că nu a observat victimele, deoarece acestea erau întinse la o distanţă foarte mică de BMW‑ul său. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală gravă din culpă".

Pentru că tragica întâmplare nu a avut loc pe un drum public, ea nici măcar nu este considerată accident rutier, iar lui George Ardeleanu nu i-a fost reţinut permisul de conducere.

El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Între timp, alţi şoferi iresponsabili continuă să confunde plaja cu şoseaua, fie în căutarea unui loc de parcare, fie a unuia de întors bolidul.

Şoferul vinovat se tratează de inimă în Capitală

George Ardeleanu, şoferul BMW-ului X5, a fost la începutul săptămânii la Bucureşti, pentru a fi consultat medical, pentru că ar fi suferind de inimă, iar incidentul l-ar fi speriat zdravăn.

Şeful Poliţiei Costineşti, subcomisarul Daniel Răcaru, confirmă: "George Ardeleanu nu a putut veni la audieri luni şi marţi, fiindcă ar fi fost la Bucureşti, pentru un consult medical.

Tânărul s-a prezentat, totuşi, ieri, la Poliţie, însoţit de prietena sa". Tatăl şoferului vinovat de incident nu a fost de acord să discute cu reprezentanţii mass‑media.

Isprăvi ale copiilor de bani gata

Mircea Preda, fiul deputatului PD-L Cezar Preda, este cercetat pentru ultraj, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, după ce duminica trecută a lovit un poliţist. Scandalul a început în momentul în care un taximetrist l-a lovit cu oglinda pe băiatul deputatului, iar acesta a sărit la bătaie.

Mircea Preda s-a răzbunat apoi pe un poliţist, pe care l-a lovit cu pumnul în faţă în momentul în care acesta încerca să-l legitimeze.

Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri Silviu Prigoană, s-a ales cu dosar penal, după ce la sfârşitul lunii iunie a.c. a fost prins circulând cu un Lamborghini prin Bucureşti, deşi avea permisul suspendat. Poliţiştii au descoperit acest lucru doar când l-au oprit pentru că circula cu o viteză prea mare pe o stradă din Capitală.

Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, s-a făcut remarcat încă din adolescenţă. El a fost prins la volan fără permis, a bătut un poliţist şi a provocat mai multe accidente şi scandaluri pe stradă.

Având şapte dosare la activ, băiatul judecătorului a fost condamnat o singură dată. La ultima ispravă, pe 19 mai 2008, Iustin a reuşit să întrerupă o cursă de raliu din Bănia, supărat că nu a fost lăsat să participe.

Tot în luna iunie a.c., Romulus Popa, fiul doctorului Cornel Popa, cunoscut medic ortoped din Oradea, director medical la Spitalul Clinic Judeţean, a intrat cu un Ford Mondeo în şase maşini parcate pe un bulevard din municipiu.

Iniţial, poliţiştii au refuzat să furnizeze informaţii despre accident, motivând că este vorba doar despre o tamponare. Copilul doctorului s-a ales doar cu o amendă de 1.000 de lei pentru că a depăşit viteza regulamentară, mai ales că, potrivit unor surse, acesta trebuia să se căsătorească cu fiica şefului Poliţiei Rutiere din Bihor.

Omorât pe trotuar de "fiţele" unui şofer de Ferrari

Un om de afaceri, în vârstă de 32 de ani, a provocat marţi noaptea un grav accident în Timişoara. Martorii spun că şoferul conducea foarte agresiv, încercând probabil s-o impresioneze pe prietena sa care era pe locul din dreapta.

Adrian Iosif Cocoană se afla la volanul unui Ferrari. La un moment dat a intrat în trombă pe contrasens, pe o stradă aproape de centrul Timişoarei, apoi a pierdut controlul maşinii, a lovit un taxi după care s-a izbit de peretele unul pasaj feroviar.

Din şoc, maşina a zburat prin aer şi a "aterizat" pe trotuar peste doi pietoni, ucigând pe unul dintre ei. După accident a fugit de la locul faptei împreună cu femeia care era lângă el în maşină.

Făcea pe grozavul

Supermaşina, în valoare de peste 300.000 de euro, cu numărul TM 01 COC, aparţine lui Adrian Iosif Cocoană, de 32 de ani, din Timişoara. Acesta a fost dat în urmărire locală miercuri dimineaţă, după ce peste 20 de martori oculari au indicat poliţiei că Adrian Cocoană era la volan.

"A încercat să mă depăşească. Probabil că din faţă venea o maşină şi a virat dreapta. A lovit maşina mea şi a pierdut controlul volanului", a declarat Mircea Preduţ, taximetristul implicat în accident. El a mai spus că autoturismul de lux avea peste 100 de km la oră. Martorii oculari au relatat că şoferul tura ostentantiv motorul la semafor, demarând în trombă.

Ucis fără nicio vină

Şoferul supermaşinii a pierdut controlul volanului lângă un pasaj feroviar pe sub care trece Calea Aradului, izbindu-se de marginea acestuia. Maşina a zburat pe trotuar, unde a căzut peste un cuplu care se afla acolo.
Bărbatul a murit pe loc, iar femeia a ajuns în stare de şoc la spital.

Tânărul ucis pe trotuar era inginer la o companie multinaţională din Timişoara. Martorii oculari spun că în Ferrari se afla şi o fată, probabil prietena şoferului. Prima grijă a celor din maşina de 300 de mii de euro a fost să fugă de la faţa locului.

"În aceste condiţii, şoferul e acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi fugă de la locul accidentului", a declarat Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş. Până ieri, la ora 16.00, Cocoană nu fusese găsit de Poliţie şi nici nu s-a predat.

Fiu de director

Fiul unui fost director de întreprindere din perioada comunistă, Adrian Cocoană este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara. El nu a practicat însă medicina, ocupându-se de afaceri. A deschis iniţial o firmă de taxi, Deea Taxi, care a dat faliment.

Ulterior s-a asociat cu oamenii de afaceri Nicolae Nicolici, în firma Nuevas Cassa SRL, şi cu Dimitrie Popovici, în firma South Park Residential SRL, ambele cu sediul în Timişoara şi având ca obiect de activitate afacerile imobiliare şi construcţiile.

Ferrari 599 GTP Fioranio

Preţ - aproximativ 300.000 de euro.

motor V12, 612 cai putere.

atinge 100 km/h în numai 3,7 secunde.

consumul de carburant este de 20 l/suta de kilometri, iar la viteze de peste 240 kilometri/h consumă 60 l/suta de km.

viteza maximă - 360 km/h.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite