Atenţie, bombe din al Doilea Război Mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe Drumul Judeţean care leagă localităţile Codlea şi Hălchiu din judeţul Braşov, va fi oprită în această dimineaţă, pentru a fi detonate mai multe proiectile găsite în

Circulaţia pe Drumul Judeţean care leagă localităţile Codlea şi Hălchiu din judeţul Braşov, va fi oprită în această dimineaţă, pentru a fi detonate mai multe proiectile găsite în zonă.

Opt bombe de avion au fost descoperite ieri pe un câmp situate între cele două localităţi de muncitorii care făceau săpături în zonă. Unul din lucrători a trecut chiar cu excavatorul peste proiectile şi poate spune că a avut zilele.

„Nu aveam de unde să ştiu ce este sub pământ şi am trecut peste ele. După ce le-am scos la suprafaţă mi-am dat seama ce sunt. Am chemat imediat pompierii să le ia de aici. Au auzit că sunt periculoase. Bine că nu s-a întâmplat nimic. Sper să nu mai fie şi altele“ a spus Vasile Roateş, muncitorul care a găsit proiectilele. Chemaţi de urgenţă la faţa locului, pirotehniştii au reuşit să adune bombele de pe câmp şi să le aşeze una lângă alta. 

„Au fost găsite opt bombe de avion din care şase fără focos. Celelalte două, una de 50 de kilograme şi alta de 100 de kilograme sunt pline şi echipate complet. Nu le putem transporta de aici din cauza periculozităţii lor“, a declarat maior Daniel Croitoru din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Potrivit acestuia, dacă cele două bombele active ar fi explodat ar fi produs distrugeri pe o rază de peste 100 de metri. Pirotehniştii au izolat zona şi nimeni nu are voie să se apropie de locul unde s-au găsit bombele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite