Atentat sinucigaş în Irak: 72 de morţi şi sute de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 72 de persoane au fost ucise ieri în apropiere de Kirkuk, în atentatul sinucigaş soldat cu cei mai mulţi morţi dintre cele comise în ultimele 15 luni în Irak, potrivit unui nou bilanţ furnizat astăzide poliţie şi morgă, relatează AFP.

"Este probabil ca acest bilanţ să crească deoarece operaţiunile de căutare nu s-au încheiat", a spus şeful poliţiei din Kirkuk, generalul Sarhad Qadir, potrivit căruia sunt peste 200 de persoane rănite. Bilanţul precedent consemna 64 de morţi.

Atentatul, pe care autorităţile locale l-au atribuit reţelei Al Qaida, s-a produs în oraşul Taza, la 20 de kilometri sud de Kirkuk. El a fost comis cu o tonă de exploziv care a provocat un crater uriaş şi a distrus zeci de case. Mai multe persoane au murit din cauza prăbuşirii a 80 de case.

Premierul Nouri al-Maliki a condamnat ferm, ieri, acest atac comis de "terorişti renegaţi şi de aliaţii fostului regim" al lui Saddam Hussein, adăugând că "tentativele de a destabiliza securitatea sunt sortite eşecului".

Potrivit unui acord de securitate încheiat în noiembrie 2008 între Irak şi SUA, trupele americane trebuie să se retragă cel târziu la 30 iunie din oraşele irakiene, prima etapă a retragerii totale, prevăzute pentru sfârşitul lui 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite