Atentat sinucigaş împotriva unei moschei din Baquba: 20 morţi şi 50 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentat sinucigaş împotriva unei moschei din Baquba: 20 morţi şi 50 răniţi
Atentat sinucigaş împotriva unei moschei din Baquba: 20 morţi şi 50 răniţi

Mai multe explozii au avut loc în Irak, cel mai important fiind un atentat sinucigaş împotriva unei moschei din Baquba, soldat cu 5 morţi şi cel puţin 20 de răniţi, potrivit unor surse medicale şi serviciilor de securitate irakiene. Peste 20 de persoane au fost ucise şi 50 rănite luni în atentate, transmite Press TV. 

Un kamikaze a detonat o maşină în apropierea unui baraj controlat de poliţie şi armată, la intrarea în Ramadi, 100 km vest de Bagdad, capitala provinciei sunite Al-Anbar, în cursul dimineţii.

Potrivit unei surse a poliţiei, patru poliţişti şi patru civili au fost ucişi, în timp ce 15 persoane au fost rănite.

În apropierea oraşului sfânt şiit Karbala, sud de Bagdad, explozia unei bombe plasate la un microbuz s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi cinci răniţi, au indicat surse ale poliţiei şi medicale.

La Sadr City, cartierul şiit din nordul Bagdadului, un civil a fost ucis şi trei persoane au fost rănite, între care doi soldaţi, în explozia unui vehicul capcană.

În cartierul Al-Qahira din sudul Bagdadului, explozia unui vehicul capcană a ucis o persoană şi a rănit alte opt, a anunţat o sursă din Ministerul de Interne.

La Kirkuk, la 240 km nord de Bagdad, doi copii, în vârstă de 14 şi 9 ani, au fost ucişi de un dispozitiv explozibil, descoperit în apropierea casei lor, cu care cei doi copii se jucau, a declarat un ofiţer de poliţie.

Potrivit datelor furnziate de Ministerele Apărării, de Interne şi Sănătăţii, 393 de civili, 48 de poliţişti şi 15 soldaţi au fost ucişi în violenţe în luna august şi 1.741 persoane au fost rănite

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite