Atacuri ratate ale piraţilor somalezi împotriva a două nave comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacuri ratate ale piraţilor somalezi împotriva a două nave comerciale
Atacuri ratate ale piraţilor somalezi împotriva a două nave comerciale

Două nave comerciale - arborând pavilion american şi, respectiv, olandez - au fost ţinta piraţilor în Oceanul Indian, dar au reuşit să scape de atacatorii lor, a anunţat - marţi - forţa navală europeană Atalanta, citată de AFP.

Aceste incidente s-au desfăşurat luni după-amiază, la interval de câteva ore, la circa 360 mile nautice est de Mombasa, Kenya, a precizat Atalanta într-un comunicat, citat de Agerpres.

Un cargou american, Harriette, a fost atacat de două ambarcaţiuni uşoare de tipul celor utilizate în mod obişnuit de piraţi. Atacatorii au deschis foc de arme automate împotriva cargoului, iar unii membri ai echipajului au observat în dotarea acestora şi aruncătoare de grenade. Piraţii au încercat să se caţere la bordul cargoului cu o scară, dar căpitanul navei a reuşit să le dejoace manevra, a indicat Atalanta, precizând că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

După câteva ore, în aceeaşi zonă, un tanc petrolier cu pavilion olandez, Jo Cedar, a fost atacat de trei ambarcaţiuni. O pasarelă a punţii navei a fost avariată de tirurile armelor automate, petrolierul reuşind în cele din urmă să se desprindă de urmăritori.

Unul dintre avioanele de patrulare maritimă a Eunavfor, cu baza în Seychelles, a fost trimis pentru a observa zona, iar fregata germană Karlsruhe, a primit misiunea de a "căuta şi neutraliza" grupul de atac al piraţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite