Atacuri cibernetice asupra site-urilor guvernelor americane şi sud-coreene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacuri cibernetice asupra site-urilor guvernelor americane şi sud-coreene
Atacuri cibernetice asupra site-urilor guvernelor americane şi sud-coreene

Mai multe agenţii guvernamentale americane şi âteva site-uri ale guvernului de la Seul au fost ţinta unor atacuri cibernetice, informează presa internaţională.

S-au raportat aproximativ 50.000 de computere infectate, într-un atac care a început sâmbătă în care Departamentul american al Trezoreriei, Serviciile Secrete, Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul pentru Transporturi au fost lovite de o serie de atacuri, potrivit CIO.com.

Oficialii americani nu au oferit detalii despre atac . Ben Rushlo, director al companiei de IT Keynote Systems, a descris atacul ca o "defecţiune de mare amploare".

În Coreea de Sud, se pare că acest lucru s-a întâmplat în cazul site-ului preşedinţiei, al Ministerului Apărării şi al Adunării Naţionale.

Site-urile a 11 organizaţii sud-coreene, printre care cel al Ministerului Apărării au clacat ori au întâmpinat probleme de acesare încă de joia trecută, potrivit agenţiei de secutitate, relatează MSNBC.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, declara că protecţia împotriva atacurilor virtuale este un subiect de mare preocupare, iar Statele Unite încearcă să ia măsuri urgente în acest sens.

Atacurile din Coreea de Sud par să aibă legătură cu cele îndreptate împotriva serviciilor guvernamentale americane, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Securitatea Informaţiei a Coreei de Sud.

Amy Kudwa, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Securitate Internă, a declarat că departamentele federale au fost informate despre această problemă şi despre metodele necesare pentru împiedicarea unor astfel de atacuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite