Atacatorul de la casa de schimb a folosit două tipuri de proiectile - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacatorul de la casa de schimb valutar din Braşov ar fi folosit două tipuri de proiectile, au declarat azi surse judiciare, citate de NewsIn. Potrivit surselor, din trupurile victimelor ar fi fost extrase 5 proiectile care vor fi analizate, începând de mâine, pentru a fi determinat calibrul şi tipul de armă din care au fost trase. Aceleaşi surse susin că atacatorul ar fi folosit fie două arme fie două tipuri de muniţie, în aceeaşi

Cert este că unele proiectile sunt "cămăşuite", termen folosit de armurieri în cazul proiectilelor din plumb acoperit cu cupru şi sunt deformate, astfel că expertizarea este foarte dificilă, iar celelalte sunt din plumb.

La locul incidentului, nu au fost găsite tuburile cartuşelor, criminaliştii apreciind după rănile produse că proiectilele ar fi de calibru mic. Mai mult, specialiştii cred că proiectilele sunt de calibru mic pentru că au rămas în trupurile victimelor, deşi s-a tras de la o distanţă mică. În cazul unei arme puternice, de calibru mare, proiectilele ar fi ieşit din trupurile victimelor. Totuşi, expertiza este proba edificatoare în acest sens.

Lipsa tuburilor cartuşelor trase este explicată de specialişti în două feluri. Fie atacatorul a folosit un revolver, tuburile fiind reţinute în butoiaşul armei, fie a tras cu un pistol aflat în geanta despre care martorii susţin că o avea asupra sa, astfel că tuburile au căzut în interior.

Braşoveanul care a intervenit, decorat post-mortem de preşedinte


Braşoveanul, Gheorghe Dumitru Lala, de 55 de ani, care a murit pentru că a încercat să îl prindă pe ucigaşul de la casa de schimb a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" de către preşedintele Traian Băsescu.

Atacatorul, considerat de poliţişti extrem de periculos, a reuşit să fugă de la locul faptei, după ce l-a împuşcat pe erou şi a abandonat prada.

Aseară, în jurul orei 18.00, la o casă de schimb valutar din centrul Braşovului, doi angajaţi ai unei companii de transport valori care veniseră să ridice banii din casierie, au fost împuşcaţi de un agresor. Gheorghe Dumitru Lala, un bărbat în vârstă de 55 de ani care trecea prin zonă, a reuşit, eroic, să împiedice jaful, dar a fost împuşcat în inimă de agresor. Criminalul nu a reuşit să fugă cu banii pentru că un braşovean s-a pus în faţa lui şi l-a speriat.

Ucigaşul, considerat de poliţişti extrem de periculos, este căutat acum de sute de poliţişti în tot Braşovul. Ei au luat la scotocit şi pădurile din jurul oraşului, întrucât martorii susţin că agresorul ar fi fugit spre Tâmpa.

Dintre cei doi angajaţi ai firmei de transport valori, doar unul a supravieţuit, Răzvan Grusin, de 38 de ani, el fiind acum internat acum la Spitalul Judeţean Braşov, la Secţia de Neurochirurgie. Tânărul este păzit de mascaţi şi va fi anchetat imediat ce doctorii îşi dau acordul, întrucât a fost cel mai aproape de atacator. celălalt angajat, Ioan Ciprian, în vârstă de 34 de ani, a murit aseară, la ora 21.45, pe masa medicilor de la Secţia de Reanimare. El suferise răni foarte grave la cap şi nu a putut fi salvat.

Portret robot pentru ucigaş


image

Conform primelor informaţii, criminalul are între 25 şi 35 de ani, 1.70-1.75 m înălţime şi are constituţie astenică.

Agresorul are tenul măsliniu, umerii laţi, şi vocea tabagică.

În momentul jafului, acesta purta o haină neagră, cămaşă albă, pantaloni de stofă, căciulă şi ochelari şi avea o geantă neagră.


Revenim cu amănunte.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite