Fort Hood: Atacatorul ar putea fi paralizat pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihiatrul din armata americană acuzat de comiterea a 13 crime în schimbul de focuri de săptămâna trecută de la baza militară de la Ford Hood din statul Texas ar putea fi paralizat pe viaţă de la mijloc în jos, a anunţat vineri avocatul său.


Mai citeşte şi:


Comandantul Nidal Malik Hasan, acuzat de 13 crime cu premeditare, a fost atins de mai multe gloanţe în schimbul de focuri pe care l-a declanşat şi în cursul căruia au fost trase peste 100 de gloanţe în total, cauzând moartea a 13 persoane şi rănirea altor 42.

Medicii care îl îngrijesc l-au înştiinţat în urmă cu câteva zile pe Hasan, un musulman cu cetăţenie americană născut din părinţi imigranţi, că nu va mai putea merge niciodată, a declarat avocatul său, John Galligan, care l-a vizitat joi seară.

Potrivit avocatului, clientul său ar putea fi pus judecat şi pentru alte capete de acuzare. În cazul în care va fi găsit vinovat, Hasan, în vârstă de 39 de ani, ar putea primi pedeapsa cu moartea.

Poliţiştii l-au împuşcat pe Hasan de patru ori în timpul incidentului pentru a-l pune l-a pământ, şi se pare că rănile au cauzat paralizia lui pe viaţă de la mijllc în jos, a spus Galligan. Hasan şi-a recâştigat cunoştinţa în această săptămână, însă rămâne sub supravegherea atentă a medicilor într-un spital din Texas, relatează Agerpres.

"Din punct de vedere medical, el se află încă într-o stare extrem de gravă", a declarat avocatul, subliniind că Hasan, musulman de origine palestiniană, părea dezorientat şi că felul său de a vorbi era "un pic confuz".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite