Atac taliban în Nigeria: 40 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac taliban în Nigeria: 40 de morţi
Atac taliban în Nigeria: 40 de morţi

Aproape 40 de persoane au murit duminică în timpul unor confruntări armate între poliţie şi membrii unei secte islamiste radicale protalibane în nordul Nigeriei.

Violenţele au izbucnit în cursul dimineţii, când poliţia oraşului Bauchi a dejucat un atac al sectei "Taliban" împotriva unui post de poliţie. Rezultatul: "39 de persoane au fost ucise, între care un soldat, în timp ce doi poliţişti şi 16 membri ai sectei Taliban au fost răniţi", potrivit AFP.

După ce poliţia a respins încercarea a 35 de membri ai sectei de a ataca postul de poliţie, a fost lansată o ofensivă împotriva unei moschei a talibanilorşi împotriva unuia dintre sediile lor de la periferia oraşului Bauchi, în urma căreia 176 de membri ai sectei au fost arestaţi.

Secta Taliban a apărut în Nigeria în 2004. Mişcarea avea în momentul creării circa 200 de tineri musulmani extremişti, între care şi femei, membrii ei declarându-se talibani din Afganistan. Grupul lor este compus în special din studenţi care şi-au abandonat studiile.

Nigeria este ţara cea mai populată în Africa, având circa 140 de milioane de locuitori. Populaţia din jumătatea nordică a teritoriului său este în special musulmană, în timp ce în sudul ţări predomină creştinismul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite