Astra Film, pe Muntele Găina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia de anul acesta a evenimentului cinematografic are loc astăzi şi mâine pe Muntele Găina, cunoscut şi ca Muntele Dragostei, şi cuprinde cântece, dansuri moşeşti, dar şi filme despre

Ediţia de anul acesta a evenimentului cinematografic are loc astăzi şi mâine pe Muntele Găina, cunoscut şi ca Muntele Dragostei, şi cuprinde cântece, dansuri moşeşti, dar şi filme despre dragoste şi căsnicie. Este vorba despre trei producţii din România, Kirghistan şi comunitatea musulmană din Marea Britanie. Suita de evenimente este organizată de Uniunea Munţii Apuseni şi Astra Film.

Documentarul "Nevasta cea bună", realizat de Angus Macqueen pentru BBC, îl prezintă pe tânărul maramureşean Mihai care îşi caută o nevastă şi care se gândeşte să lucreze în străinătate. Filmul "Răpirea mireselor", produs în Kirghistan, descrie un vechi obicei local, declarat ilegal cu câţiva ani în urmă.

Astfel, bărbaţii îşi cheamă prietenii, închiriază o maşină, pun ochii pe câte o fată şi o răpesc, iar aceasta devine mireasă fără voia ei. Cel de-al treilea film, "Orice căsnicie reuşită începe cu lacrimi", prezintă povestea unei fete musulmane în vârstă de 20 de ani, Shahanara Begum, care s-a adaptat la cultura occidentală, dar care acceptă o căsătorie aranjată de tatăl ei. De asemenea, sora lui Shahanara este şi ea logodită, la 19 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite