Elena Udrea: "Astăzi într-un hotel intră şi controlează cine vrea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea: "Astăzi într-un hotel intră şi controlează cine vrea"
Elena Udrea: "Astăzi într-un hotel intră şi controlează cine vrea"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi seara, la Constanţa, că dezaprobă numărul mare de instituţii care îi controlează pe hotelieri şi că "noi suntem nişte agenţi constatatori, nişte pârâcioşi de serviciu".

Ministrul a propus ca toate controalele să aibă loc o singură dată.

  • "Astăzi într-un hotel intră şi controlează cine vrea. Controlează o dată Ministerul Turismului, după care vin ANSVA, Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Primăria, Inspectoratul Teritorial de Muncă. Fiecare o dată pe săptămână, deci nu ai cum să scapi, o dată pe zi eşti controlat”
  • "Noi am propus ca toate aceste controale să se facă o singură dată, la început, înainte de deschiderea sezonului, după care numai la sesizare asumată, numai la plângere. Am propus colegilor din celelalte instituţii care au atribuţii de control. Am avut trei partenariate cu Garda de Mediu, cu Poliţia şi ANSVSA, nu reuşim să ne înţelegem şi nu avem competenţa de a impune".
  • "Ministerul Turismului nu are nicio putere, noi semnalăm nişte aspecte după care le spune mai departe instituţiilor abilitate. Noi suntem nişte agenţi constatatori, nişte pârâcioşi de serviciu, nu avem competenţa să şi sancţionăm sau să şi acţionăm. Măsura pe care am propus-o nu a putut fi impusă. Sperăm ca prin noua lege a turismului să statuăm această regulă şi de la vară să putem să fim utili agenţilor economici în ceea ce priveşte activităţile de control”
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite