Asociaţia 21 Decembrie solicită anularea certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia 21 Decembrie a depus o cerere astăzi, la Secretariatul de Stat pe Problemele Revoluţionarilor, în care solicită anularea certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu, în baza unui document conform căruia fostul preşedinte al CFSN ar fi decis ca toţi activiştii de partid să rămână în funcţie.

"Vă solicităm să dispuneţi anularea certificatului de revoluţionar al numitului Ion Iliescu şi să propuneţi preşedintelui României retragerea titlului atribuit", se arată în cererea înaintată de ”Asociaţia 21 Decembrie 1989”.

Reprezentanţii Asociaţiei au descoperit, în urma studierii actelor din dosarul 97/P/1990 ce are ca obiect identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de moartea sau reţinerea mai multor mii de participanţi la evenimentele din decembrie 1989, ”fapte noi, de natură să conducă la anularea certificatului de revoluţionar”.

Reprezentanţii Asociaţiei susţin că, din jurnalul acţiunilor de luptă întocmit de UM 1918 IANCA, reiese că fostul preşedinte ”a acţionat împotriva dezideratelor manifestanţilor care, în decembrie 1989, cereau înlăturarea regimului comunist”. ”Potrivit jurnalului de luptă menţionat mai sus, numitul Ion Iliescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a hotărât că <toţi activiştii de partid rămân în funcţiile actuale>”, se arată în solicitarea revoluţionarilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite