Asistentă-şefă, pericol pentru pacienţi pe targă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cadru medical a blocat cu maşina accesul într-un spital clujean. Persoana care a blocat joi cu maşina accesul în spital al unui pacient aflat în comă este asistenta şefă a Clinicii Medicală II din Cluj-Napoca, Rodica Lupu.

Ea a blocat calea de acces cu targa în Institului Inimii „Niculae Stăncioiu”, care se află în aceeaşi curte cu Clinica Medicală II. Drept urmare, un pacient intubat, aflat în comă de gradul II, a fost nevoit să aştepte o jumătate de oră până să fie transportat în spital, unde a primit îngrijiri medicale. Cu toate acestea, asistenta s-a ales doar cu o amendă contravenţională din partea Poliţiei Rutiere pentru parcare ilegală.

„Am blocat doar puţin accesul”

Pentru că nu puteau intra în spital cu pacientul, angajaţii Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca au sesizat Poliţia Rutieră. În jurul orei 10.30, un agent constatator s-a deplasat la faţa locului, însă nu a reuşit să identifice posesorul maşinii, motiv pentru care autoturismul a fost ridicat pe sus şi mutat un metru şi jumătate, cu ajutorul unor trecători, pentru a permite accesul în spital al bolnavului aflat în stare gravă.

Ulterior, s-a constatat că persoana care a blocat accesul în institut este nimeni alta decât asistenta şefă a Clinicii Medicală II, Rodica Lupu. „E o aberaţie ce se spune. Nu am blocat de tot, era doar puţin intrat botul maşinii în aria de acces în spital”, a declarat asistenta şefă.

A lipsit de la serviciu

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei clujene, Rodica Lupu a declarat la poliţie că a fost chemată de urgenţă la institutul inimii pentru a lua parte la o operaţie, şi, cum nu a găsit alt loc de parcare, şi-a lăsat maşina în faţa intrării.

Ea lipsise de la serviciu o oră şi jumătate. „M-am învoit de la conducere să îmi duc copilul de şase ani pentru o gastroscopie, la Pediatrie II. La 9.30 am fost sunată să vin de urgenţă, pentru că sunt probleme pe secţie.

M-am învârtit cu maşina de trei ori, şi nu am găsit nici un loc de parcare la Medicală II, aşa că am oprit la Institutul Inimii”, explică aceasta. Asistenta dă vina pe aparţinătorii pacienţilor, care parchează în locul cadrelor medicale, care plătesc taxă de acces auto de 100 de lei la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Din fericire, starea de sănătate a pacientului ce a aşteptat o jumătate de oră în ambulanţă nu a fost afectată de incident.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite