Asistenţă psihologică pentru copiii "căpşunarilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

studiu în toate judeţele Moldovei, pentru a şti cu exactitate câţi copii au fost lăsaţi singuri de părinţi.Situaţia disperată în care se află copiii ai căror părinţi au plecat la

studiu în toate judeţele Moldovei, pentru a şti cu exactitate câţi copii au fost lăsaţi singuri de părinţi.
Situaţia disperată în care se află copiii ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate, cazurile din ce în ce mai dese în care minorii recurg la gesturi disperate pentru a-şi aduce părinţii înapoi acasă au intrat în atenţia UNICEF. Timp de peste un an de zile, UNICEF România, împreună cu Asociaţia Alternative Sociale din Iaşi, va derula un amplu proiect în judeţele Moldovei, pentru a veni în sprijinul minorilor. "Aceşti copii nu trebuie lăsaţi de izbelişte. Mulţi dintre ei au grave probleme comportamentale, nu mai comunică. De aceea, proiectul care urmează să se deruleze în Iaşi, Vaslui şi Botoşani constă în oferirea de asistenţă socială şi psihologică, dar şi a unui ajutor material, acolo unde se impune", a declarat Cătălin Luca, directorul Asociaţiei Alternative Sociale. Practic, aproximativ 350 de copii din cele trei judeţe vor primi consiliere din partea specialiştilor. Totodată, cei cărora părinţii nu le trimit bani şi care se află în imposibilitatea de a-şi continua studiile vor primi rechizite şi îmbrăcăminte pentru a putea merge la şcoală.

Studii pentru a şti cu exactitate numărul copiilor rămaşi singuri
"Nimeni nu ştie cu exactitate numărul copiilor rămaşi singuri, pentru că, de cele mai multe ori, părinţii pleacă ilegal", este de părere Cătălin Luca. Unul dintre scopurile proiectului este realizarea unui studiu în toate judeţele Moldovei. "Acum se ştie că avem 10.000 de copii singuri în judeţul Iaşi, numai în mediul rural. Acestea sunt datele oficiale. Noi vom întreba însă din poartă în poartă, pentru a avea o privire exactă asupra tuturor judeţelor Moldovei", a declarat directorul Alternative Sociale. Pe de altă parte, pentru a veni în sprijinul copiilor, şefii învăţământului ieşean vor să trimită scrisori tuturor părinţilor plecaţi. "Prin scrisoare le vom adresa un apel, ca de la părinte la părinte, atrăgând atenţia asupra vârstei critice a celor mici. De asemenea, vom încerca să îi determinăm să ia legătura mai des cu ei", a precizat Camelia Gavrilă, inspector-şef al ISJ Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite