Asfaltarea din Bacău, în atenţia poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia băcăuană anchetează modul de desfăşurare a unei licitaţii pentru asfaltare, organizată de Primăria municipiului Bacău. Ancheta a fost declanşată după ce presa a descoperit că

Poliţia băcăuană anchetează modul de desfăşurare a unei licitaţii pentru asfaltare, organizată de Primăria municipiului Bacău. Ancheta a fost declanşată după ce presa a descoperit că firma Comnef, a consilierului municipal Petrişor Botezatu, de la PNL, a câştigat licitaţia pe baza unui act falsificat.
Este vorba despre un certificat fiscal, care atesta că societatea nu avea datorii la bugetul statului la acel moment. Însă, în realitate, firma avea datorii, şi încă foarte mari, fapt care a determinat un reprezentant al firmei să falsifice certificatul. Falsul nu a fost observat de comisia de licitaţie, condusă de viceprimarul Nicolae Onica. Între timp, consilierul Petrişor Botezatu a demisionat din Consiliul local, precizând că doreşte să se dedice mai mult afacerilor şi familiei. Descoperirea falsului nu a afectat prea mult primăria, care a permis firmei Comnef să continue asfaltarea. Lucrările au fost intensificate, iar rezultatul îi nemulţumeşte pe băcăuani: străzi asfaltate de mântuială, în "valuri", şi alte miliarde din banii publici intrate în contul firmei liberalului băcăuan. Până la urmă, întreaga situaţie a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care s-au autosesizat la circa o lună după declanşarea scandalului. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bacău a primit şi o plângere pe tema falsului de la licitaţie, după care demarat o anchetă. Dosarul "Comnef" este în curs de cercetare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite