Asfalt surpat de construcţia unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfalt surpat de construcţia unui bloc
Asfalt surpat de construcţia unui bloc

Problemele au început încă din luna februarie, dar s-au accentuat odată cu trecerea timpului. Şoseaua s-a surpat, iar traficul a fost blocat la podul Golescu din cauza lucrărilor la şantierul Zirmer Bud.

Lucrările la blocul de locuinţe de lângă podul Golescu, efectuate de firma Zirmer Bud, au dus la surparea asfaltului pe două străzi şi un trotuar. Construcţia a început în luna februarie şi tot au apărut şi primele probleme, legate de surpări. În timp, aceste deficienţe s-au accentuat. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care aproape jumătate din carosabil şi întreg trotuarul dinspre Piaţa de Alimente numărul 1 spre Podul Golescu este surpat. Strada Alexiu Berinde a fost şi e afectată.

Apa s-a infiltrat în fundaţie

Primarul Iuliu Ilyes cunoaşte problema şi a declarat că a discutat cu patronul firmei Vasile Bud, care i-a dat asigurări că porţiunile surpate vor fi reabilitate, după ce se vor încheia lucrările la fundaţie. Surparea s-a produs după ce o conductă de sub şantier a fost spartă de muncitori, iar apoi s-a scurs în şanţul săpat pentru fundaţie.

„Canalizarea oraşului este foarte veche, iar fundaţia pe care noi am săpat-o este foarte adâncă. A fost un eveniment nefericit. Vom rezolva problema şoselei şi a trotuarului surpat în maxim 45 de zile, când vom încheia lucrările în subteran”, a încheiat Vasile Bud.

Angajaţii firmei  încalcă legea

Angajaţii firmei blochează traficul rutier. Ei stau pe trotuarul din faţa grădiniţei situate vizavi de şantier şi blochează parcarea pe motiv că staţionarea maşinilor opreşte munca pe şantier. Primarul Ilyes a afirmat că firma nu a solicitat aviz din partea comisiei specializate din Primărie pentru a limita circulaţia pe stradă.

Angajaţii şantierului au închis de mai multe ori circulaţia pe întreaga stradă, nemulţumindu-i pe părinţii celor aproximativ 250 de copii care frecventează grădiniţa Mondiala, situată vizavi de şantier. „Fiecare face ce vrea în oraşul ăsta, nu se poate să te lase primăria să blochezi o stradă numai pentru că te numeşti Bud”, a declarat Mariana Pop, mama unuia dintre copiii care frecventează grădiniţa.

Taximetriştii sunt şi ei supăraţi, întrucât şantierul le-a desfiinţat şapte locuri de parcare. „Lumea era obişnuită să ne găsească acolo, acum trebuie să ne mutăm altundeva. Din păcate, nu avem locuri de parcare pentru taxi în zona pieţei”, a declarat taximetrisul Iosif Heil.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite