Artificii pentru sinistraţii din Seciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii loviţi de inundaţii in 2006, vor avea parte de un foc de artificii oferit de primărie. Primarul Liviu Cotojmanu consideră că, după atâtea necazuri, sătenii din Seciurile, comuna Roşia de Amaradia merită un Revelion ca-n filme, cu lumini pe cer.

Roşia de Amaradia, comuna sinistraţilor, focurile de artificii vor brăzda cerul în noaptea dintre ani. Acesta ar fi primul sfârşit de an marcat cum se cuvine după prăpădul din 2006.

Autorităţile locale vor ca şi comuna lor să fie în rând cu celelalte localităţi, aşa că spun că va fi aprins inclusiv un foc de tabără pe terenul de fotbal de lângă Primărie.

„Promit o noapte de vis pentru locuitorii comunei. Focul de artificii o să fie organizat în două tranşe. Primul foc o să fie pe stadionul de fotbal, iar al doilea, pe un stadion mai mic.

Banii au şi fost alocaţi deja, pentru focul de artificii suma fiind de 5.000 de lei, iar în total suma care va fi cheltuită ajungând la 10.000 de lei”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Edilul a scris deja felicitări pentru locuitorii din Roşia de Amaradia, pe care le-a trimis prin angajaţii primăriei, ataşând şi câte o invitaţie, pentru noaptea de Anul Nou.

Autorităţile se aşteaptă ca centrul comunei să fie invadat în noaptea dintre ani de câteva mii de persoane. Cu siguranţă, Silvia Aniniş, o localnică din satul Roşia, va fi acolo. „Este o bucurie pentru mine, nu am văzut focuri de artificii decât la televizor. Acum o să mă îmbrac bine şi o să merg pe stadion“, şi-a propus ea.

„Mai uităm şi noi de necazuri”

La fel de încântat este şi Ilie Uţă, un bătrân de 65 de ani, din Seciurile: „Va fi frumos, mă bucur că s-a gândit la aşa ceva primarul. Mai uităm şi noi de necazuri. Nu am văzut niciodată în realitate artificii pe cer. Am înţeles că-s lumini multe printre stele. Cred că va fi frumos“.

Oamenii nu au uitat prăpădul din vara lui 2006, când pământul le-a înghiţit casele, mai ales că nici 2007 nu a fost uşor: în vară au fost chinuiţi de ploi puternice şi casele au început din nou să crape.

Când au văzut că pământul le fuge de sub picioare, aproximativ 300 de persoane s-au mutat la Câmpu Mare, comuna Albeni, sau la Cojani, oraşul Târgu Cărbuneşti. Majoritatea, 3500 de tineri şi bătrâni, a rămas în Roşia de Amaradia.

„Ne-am rugat la Dumnezeu să ne ferească de dezastre ca ăla din 2006. Ne-am rugat mereu. De Crăciun am mers la biserică, şi vom merge şi în prima zi a anului“, a spus Maria Brănescu, o săteancă din Roşia. Rugăciunile oamenilor au fost auzite, aşa că la final de 2008 sunt liniştiţi: au fost ocoliţi de nenorociri.

image

Nu am văzut niciodată în realitate artificii pe cer. Am înţeles că-s lumini multe printre stele. Cred că va fi frumos

image


Ilie Uţă
localnic din Seciurile

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite