Arta protestează în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de artişti au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Timiş, împotriva unei legi a instituţiilor de cultură. Victor Stan, liderul sindical al Filarmonicii Banatul, a explicat că,

Peste 150 de artişti au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Timiş, împotriva unei legi a instituţiilor de cultură. Victor Stan, liderul sindical al Filarmonicii Banatul, a explicat că, deşi legea care i-a scos în stradă pe artişti pare avatajoasă, normele de aplicare a legii încalcă mai multe reguli, inclusiv Codul Muncii.

Artiştii nu sunt de acord cu semnarea unui contract de muncă pe o perioadă determinată, un salariu diferenţiat sau cu reducerea sporurilor.

Artiştii ameninţă cu greva

Timişorenii angajaţi la Filarmonica Banatul mai spun că, dacă problemele nu se vor rezolva, vor intra în grevă. La protest au luat parte sindicalişti de la Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul German de Stat, Filarmonica Banatul, Teatrul Maghiar Csiky Gergely şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, iar acţiuni similare au avut loc în alte 13 oraşe din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite