Aroganţă de interlop: N-am timp de şantaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uţu Rohozneanu susţine că a avut procese pentru trafic de droguri în Occident. Şeful „La Piovrei“ din Arad spune că este nevinovat de şantaj, pentru că era prea ocupat cu procese în Italia şi Austria.

Cei 12 interlopi din Arad şi Oradea, arestaţi miercuri pentru tentativă de omor şi şantajarea unor oameni de afaceri, au făcut spectacol ieri la Curtea de Apel Timişoara. Ei au solicitat judecătorilor cercetarea în libertate, sub ochii nevestelor şi prietenelor care le trimiteau arestaţilor bezele printre mascaţii Poliţiei şi Jandarmeriei.

„Împăratul” făcea naveta la Viena

Liderul grupării, Uţu Claudiu Rohozneanu, zis „Împăratu“, „Vlad Ţepeş“ sau „Mihai Viteazul“, pe care procurorii îl numesc “un haiduc al lumii moderne”, a susţinut că era prea ocupat cu procesele pentru trafic de droguri pe care le are în Austria şi Italia, ca să mai aibă timp să se ocupe de tentative de omor şi şantaje în România.

„Eu am stat în puşcărie din 2005 până în iunie 2008, în Italia şi Austria, la Viena. Acolo mai am procese pentru trafic de droguri şi, în ultimele luni, am fost plecat numai prin străinătate. Nu ştiu de unde atâta ură pe procurorii din România”, a declarat Uţu Rohozneanu în faţa instanţei. Uţu este acuzat că, în 10 ianuarie, a ordonat uciderea lui Florin Moldovan, despre care avocaţii susţin că este un lider al celor care practică jocul alba-neagra din Arad.

Acesta a fost înjunghiat de câteva zeci de ori în cap, abdomen, mâini şi picioare. „Când Moldovan a luat bătaie şi a fost tăiat cu cuţitul, eu eram la Bucureşti. Vreau să îmi deschid un magazin de mobilă în Siria şi aveam nevoie de acte de la ambasadă, pe care le-am şi obţinut”, s-a mai apărat Uţu.

Interlopii erau la bingo

Ceilalţi 11 locoteneţi ai lui Uţu s-au jurat în faţa judecătorilor că nu se cunosc între ei, decât din vedere, pentru că se antrenează la aceeaşi sală de forţă din Arad. Doi dintre acuzaţi, fraţii Moisă, susţin că au fost la bingo în noaptea în  care Moldovan a fost agresat. În grupul de arestaţi se află şi un jandarm arădean, Viorel Suciu, de 26 de ani, care a fost dat  afară.

Cei opt avocaţi ai inculpaţilor susţin că împotriva celor 12 nu există alte probe decât interceptările convorbirilor purtate prin intermediul telefoanelor mobile. „În cele nouă volume ale dosarului nu există probe. Şi consider că acuzaţiile sunt jignitoare, iar infracţiunile sunt minore, dacă e să luăm în calcul valoarea clientului meu”, a declarat Vasile Ioniţă, despre Uţu.

Anchetatorii susţin că, în august 2008, membrii reţelei au torturat un arădean până le-a dat 5.000 de euro şi a semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil în valoare de 36.800 euro. În octombrie-noiembrie 2008, a cerut unui alt arădean 10.000 de euro drept “taxă de şmecher”. Magistraţii susţin că arădenii aveau legături cu clanuri din Timişoara, Vâlcea, Craiova, Bucureşti, Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite