Armele şi drogurile vin pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grenadă, cartuşe, pistoale cu gaze, bastoane şi cannabis, au fost capturate, în ultimele zile, la Curtici

Arsenalul de arme descoperit în trenurile internaţionale care trec prin vama Curtici i-a făcut pe cei de la Poliţia de Frontieră Arad să suplimenteze, de astăzi, numărul poliţiştilor de control. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor de frontieră, zilele trecute, când l-au văzut pe cetăţeanul bulgar Petkov D., de 42 de ani, singur în compartimentul trenului, dar, totuşi, “însoţit” de sute de cutii. Întrebat despre bagajele suspecte, acesta a răspuns, senin, că transportă “haine, haine, numai haine”. Poliţistul de frontieră nu s-a lăsat convins şi a cerut să i se deschidă una dintre cele peste o sută de cutii, “chipurile” cu haine. Şi astfel, a fost descoperit primul pistol. Şi apoi, al doilea, şi al treilea, şi nici urmă de haine.
Prin urmare, bulgarul a fost dat jos din tren şi invitat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, unde a recunoscut că a cumpărat armele din Austria şi că dorea să-şi deschidă o firmă de protecţie şi pază. Numai că, a ajuns după gratii pentru 29 de zile, pentru contrabandă calificată şi deţinere de arme neletale fără drept.  Poliţiştii de frontieră au numărat 60 de pistoale cu gaze, marca Walter P-22 şi 50 de bastoane telescopice de autoapărare marca EXB-1H police type. Toate erau frumos aşezate, în compartiment, atât pe banchete, cât şi sub banchete.

Speră să nu fie controlaţi
Ioan Handra, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, susţine că toţi cei care îndrăznesc să transporte diverse arme şi chiar droguri, atât în trenuri, cât şi în autoturisme, mizează pe faptul că nu vor fi controlaţi. „Aradul este oraşul cel mai apropiat de Occident, de aceea vigilenţa lucrătorilor noştri este sporită. Pentru traficanţii de arme şi droguri aceasta este ruta cea mai scurtă spre Vest, acolo unde se valorifică astfel de transporturi”, a susţinut comisarul Ioan Handra. El a mai precizat că mulţi dintre cei prinşi cu arme sau droguri sunt daţi în consemn la frontieră şi astfel, sunt reţinuţi imediat ce doresc să intre sau să iasă din ţară.


Grenada şi cartuşele
La începutul săptămânii, o grenadă şi mai multe cartuşe au fost descoperite pe ruta Bucureşti-Viena. Muniţia era învelită în folie de aluminiu şi ascunsă în bazinul cu apă din podul vagonului. Cercetările continuă, procurorii DIICOT Arad sperând să-l găsească pe “proprietarul” muniţiei.


Pentru traficanţii de arme şi droguri, Aradul este poarta de ieşire din ţară spre Vest
Ioan Handra, şeful Poliţiei de Frontieră Arad

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite