Armatei Române i se oferă o nouă maşină blindată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armatei Române i se oferă o nouă maşină blindată
Armatei Române i se oferă o nouă maşină blindată

O nouă maşină blindată, denumită RG31, va fi oferită spre cumpărare Ministerului Apărării Naţionale. Armata Română are un deficit de peste 500 de transportoare blindate, iar achiziţia de transportoare este unul dintre cele şase programe strategice ale MApN.

Primii beneficiari ai noilor transportoare vor fi militarii români din Afganistan. Principalele ameninţări la adresa acestora sunt dispozitivele explozive improvizate, îngropate în pământ, atacurile cu maşini – capcană precum şi cu armament uşor de infanterie.


Maşina blindată RG31, pregătită acum pentru România, se produce în Republica Sud-Africană de circa cinci ani. Până acum s-au vândut circa 2000 de vehicule, cele mai multe către SUA. RG31 este prezentă şi în dotarea trupelor NATO din Afganistan, precum şi în dotarea forţelor ONU de menţinere a păcii în spaţiul fostei Iugoslavii.

Întrucât la misiunile ONU din fosta Iugoslavie participă şi jandarmii români, un alt cumpărator al maşinilor RG31 ar putea fi Ministerul de Interne al României. Din acest motiv, acum câteva zile, o maşină RG31, special adusă în România, a fost prezentată oficialilor din Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne în poligonul de la Mihai Bravu (judeţul Giurgiu).

Transportorul RG31 este special proiectat pentru a rezista la explozia minelor, a proiectilelor penetrante şi incendiare, precum şi la gloanţe de până la calibrul 12,7 milimetri. În plus, maşina are şi echipare cu aer condiţionat.

Transportorul este produs în Africa de Sud de firma britanică BAE Systems – cea care a modernizat fregatele cumpărate de România din Marea Britanie şi care a fost ulterior acuzată că a obţinut contractul de modernizare în schimbul unui comision oferit oficialilor români.

RG31 – Date tehnice:

Lungime 6000 mm.
Lăţime 2470 mm.
Masă proprie 14 tone
Capacitate de transport: şofer plus 9 locuri
Viteză maximă 105 km/h
Motor: capacitate cilindrică 6700 cm3, putere maximă 205 kW la 2500 rpm.
Transmisie 4x4 permanentă
Cutie de viteză automată.
Carburant: motorină sau combustibil unic NATO
Autonomie: 400 – 600 km.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite