Armata oferă teren pentru extinderea aeroportului din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul internaţional din Iaşi se va extinde pe un teren cedat de Ministerul Apărării Naţionale, stabileşte un proiect de lege elaborat de specialiştii MApN. Proiectul a fost avizat de Guvern şi urmează a fi trimis Parlamentului spre aprobare.

Potrivit proiectului de lege, un teren cu suprafaţa de 25,59 hectare va fi transferat din administrarea MApN în aceea a Consiliului Judeţean Iaşi, pentru realizarea obiectivului de investiţii "Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi".
Terenul cedat de MApN este adiacent actualului aeroport, aflat la 8 kilometri est de municipiul Iaşi. Extinderea acestuia este impusă de faptul că, în acest moment, pe aeroport operează zilnic avioane de până la 50 de tone, iar potrivit unor estimări, traficul pe aeroport va creşte de la 75.000 de pasageri pe an, cât este în prezent, până la 1,5 – 2 milioane pe an, în următorii 15 ani. Din acest motiv sunt necesare reabilitarea suprafeţei aeroportului şi extinderea pistei la 3000 de metri. Pista actuală are 1800 de metri lungime şi a fost construită acum mai bine de 40 de ani.

25 de hectare intravilan contra 9 hectare extravilan
Acelaşi proiect de lege arată că, în schimbul terenului oferit pentru aeroport, MApN va primi din partea Consiliului Judeţean Iaşi un teren de 9 hectare, situat în extravilanul comunei Holboca. Pe această suprafaţă, MApN va redisloca o unitate militară. Facilităţile necesare acesteia (construcţii, instalaţii, căi de acces, împrejmuiri şi utilităţi) vor fi realizate de Consiliul Judeţean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite