Armata, o soluţie pentru siguranţa zilei de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii preferă să îşi rişte viaţa pe câmpul de luptă pentru un loc de muncă. 140 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa, în această sesiune, de a îmbrăca uniforma

Fete şi băieţi vin în număr tot mai mare  la  Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj pentru a-şi depune dosarul de candidat în profesia de soldat gradat voluntar. Numai în această sesiune, care durează până pe 24 aprilie, s-au înscris 140 de tineri. De la începutul programului de Soldat Gradat Voluntar – 2007, aproximativ 1.400 de tineri din Gorj şi-au manifestat dorinţa de a urma cariera militară, iar 750 au depus dosarele pentru a fi admişi la instituţiile de învăţământ militar.

Zeci de candidaţi zilnic
20 de persoane se prezintă, în medie, pe zi, la centrul militar pentru a afla mai multe detalii. „Am ales să urmez această carieră pentru a demonstra că nu numai băieţii sunt capabili. Uniforma impune respect şi este una dintre pasiunile mele, chiar îmi place şi cred că mă reprezintă. Un domeniu dur, care are nevoie de blândeţea unei femei“, a mărturisit Florentina Chelaru, candidată. În prezent, dintre tinerii care s-au înscris în prima sesiune, 73 de gorjeni şi-au început deja pregătirea în centrele Ministerului Apărării Naţionale. Tinerilor li se aduce la cunoştiinţă  de la început ce înseamnă practicarea acestei meserii, riscurile la care sunt supuşi şi faptul că trebuie să facă faţă oricăror situaţii din teatrele de opreraţiuni din ţară şi din afară, însă cei mai mulţi dintre ei nu se lasă descurajaţi. „De mic am dorit să fac asta. Se pare că riscul este constructiv şi, de ce să nu recunosc,  acest loc muncă cred că oferă siguranţă“, a mărturisit Raul Constantin, candidat.

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia candidaţilor o serie de arme şi specialităţi militare din care tinerii au posibilitatea să aleagă: infanterie, auto, geniu, cercetaş, artilerie şi rachete.

Riscurile nu-i fac să renunţe la visul lor
Selecţia se face la Alba Iulia şi constă în: verificarea psihologică şi testarea nivelului capacităţii motrice a candidatului, după ce, în prealabil, acesta a fost declarat apt din punct de vedere medical. Pregătirea unui tânăr durează între 2 şi 4 luni pentru cei care nu au satisfăcut stagiul militar la momentul înscrierii. „Cei ce vor fi admişi în acestă sesiune vor începe pregătirea în centrele noastre la 1 iunie. Este o meserie frumoasă, grea, care oferă siguranţa locului de muncă şi posibilitatea de a face carieră, iar veniturile sunt destul de motivante“, a declarat Dan Milcu, purtător de cuvânt al Biroului de Informare şi Recrutare din Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite