Armata, soluţie de criză pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vremuri grele, Ministerul Apărării Naţionale recrutează tineri

În unităţile militare din Constanţa sunt oferite peste 100 de locuri de muncă şi aproape 1.500 în ţară. 

Tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă - în condiţiile în care tot mai multe firme sunt lovite de criza economică şi îşi reduc activitatea -  au ocazia să se angajeze în armată. Până pe 24 aprilie, la Biroul de Informare Recrutare Constanţa, strada Mircea cel Bătrân, nr. 106, tinerii cu vârste aflate între 18 şi 26 de ani se pot înscrie doar cu actul de identitate pentru a fi selectaţi. Centrul Zonal de la Constanţa are în subordine şi judeţele Tulcea, Călăraşi, Brăila, Ialomiţa, unde sunt scoase la concurs aproximativ 300 de posturi.
„Am avut loc de muncă, dar mi-am dat demisia pentru că era greu şi, în plus, vreau să fac şi armata“, a spus Alexandru Junea, 23 de ani, din Constanţa care a venit azi dimineaţă, la prima oră să vadă ofertele. „Am lucrat vreo patru luni, dar ne-au dat afară. Mi se pare normal să îţi faci treaba dacă eşti plătit“, este de părere şi George Lemnaru, 23 de ani, din Constanţa. La nivel local,  în Armată sunt 115 posturi în unităţi de marină, comunicaţii şi informaţii, infanterie, auto, comunicare şi informatică, rachete, pompieri şi logistică. şeful Biroului de Informare Recrutare Constanţa, maior Adrian Hodorogea, spune că pentru încadrareeste necesar permisul de conducere de categoriile B şi  C.


Salarii atractive
Un soldat voluntar poate câştiga un salariu de 650 de lei, la care se adaugă şi 700 de lei norma de hrană. La alte selecţii, tinerii s-au înscris din dorinţa de a obţine un loc de muncă, dar sunt destui care au picat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite