Arhiva Consiliului Local Bacău zace la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să-l cerceteze pe Dumitru Sechelariu, procurorii DNA au încărcat într-un TIR şi au dus la Bucureşti, pe 11 februarie 2005, întreaga arhivă a Consiliului Municipal din anii 2000-2004, dar au

Ca să-l cerceteze pe Dumitru Sechelariu, procurorii DNA au încărcat într-un TIR şi au dus la Bucureşti, pe 11 februarie 2005, întreaga arhivă a Consiliului Municipal din anii 2000-2004, dar au uitat să o mai returneze, chiar dacă, în septembrie anul trecut, procesul intentat fostului primar al Bacăului a început. Din această cauză, atât funcţionarii Consiliului Local şi Primăriei Bacău, cât şi cetăţenii care au nevoie de copii după documentele din această arhivă se plâng că ar avea de suferit, informează Rompres.
"Sunt destul de multe cazurile în care funcţionarii din administraţie ar trebui să facă trimitere la hotărâri mai vechi, dar acest lucru este imposibil, pentru că nu mai avem, deocamdată, corespondent în acte, cum, de asemenea, sunt multiple situaţiile în care vin oamenii să se intereseze de o anumită hotărâre sau doresc să obţină copii după originale, dar noi nu le mai avem. şi atunci, noi dăm din colţ în colţ, fără a fi vinovaţi, iar cetăţenii pleacă revoltaţi", a declarat Gheorghe Isofachi, jurist la Consiliul Local Bacău. Acesta mai afirmă şi faptul că "mai multe acţiuni în instanţă sunt blocate tot din acelaşi motiv".
Funcţionarii Primăriei Bacău îşi arată, în cvasiunanimitate, surprinderea că "DNA nu trimite documentele luate, în condiţiile în care cercetarea privind fostul primar s-a încheiat, iar dosarul a fost înaintat pentru judecare la Tribunalul Bacău".
Ancheta în cazul lui Dumitru Sechelariu, fostului viceprimar Laurian Lucaş şi şefului Biroului de cadastru al Primăriei din Bacău, Dorinel Ifrim, a început în ianuarie 2005. După ce, la scurt timp, procurorii i-au dat în consemn la frontieră, precizând că sunt cercetaţi în legătură cu organizarea unei licitaţii, precum şi cu asociere pentru atribuirea preferenţială a unor terenuri şi lucrări publice unor societăţi, de la Primăria Bacău au fost ridicate sute de dosare şi tomuri de hârtii oficiale. Procesul declanşat în septembrie 2005 trenează, nici după şapte şedinţe planificate neîncepând dezbaterile pe fond, ca urmare a invocării de către instanţă, avocaţi sau procurori a unor probleme de procedură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite