Arhitectul român Ştefan Dorin va proiecta Turnul din Taiwan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhitectul Ştefan Dorin / sursa foto: romania-actualitati.ro
Arhitectul Ştefan Dorin / sursa foto: romania-actualitati.ro

Arhitectul Ştefan Dorin a fost ales din 237 de propuneri venite din 25 de ţări pentru proiectarea Turnului din Taiwan, o clădire înaltă de circa 300 de metri, care ar se vrea a fi un simbol al ţării asiatice.

Turnul din Taiwan va fi mai puţin înalt decât Taipei 101, un zgârie nori cu o înălţime de 508 metri, dar va fi cea mai înaltă clădire din Taichung, al treilea oraş ca mărime din această ţară, informează monstersandcritics.com.

Turnul va avea o zonă de observare - de unde turiştii pot vedea oraşul Taichung, dar şi Taiwan Strait, o strâmtoare care separă China de Taiwan -, un restaurant şi un spaţiu de birouri. Construcţia acestuia va începe în 2012 şi va dura doi ani, potrivit administraţiei din Taichung, care finanţează proiectul.

"Turnul din Taiwan va fi atât un simbol, cât şi un exemplu de artă graţioasă. Structura şi materialele sunt o provocare", a spus taiwanezul An Yu-chien, membru al juriului.

Membrii juriului au descris proiectul lui Ştefan Dorin drept "modern şi graţios". Juriul concursului a inclus arhitecţi din Taiwan, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Japonia.

Pe lângă şansa de a proiecta turnul, arhitectul român a câştigat un premiu de 4 milioane de dolari taiwanezi (echivalentul a 125.000 de dolari).

Semnătura lui Dorin Ştefan a marcat, în ultimii ani, arhitectura Bucureştiului, dar şi a altor clădiri importante din oraşe mari ale României. Lucrările sale sunt singurele capodopere aparţinând unui arhitect român care apar în atlasul arhitecturii mondiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite