Cel puţin 148 de persoane au murit în Arhipelagul Samoa - bilanţ nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 148 de persoane au murit în Arhipelagul Samoa - bilanţ nou
Cel puţin 148 de persoane au murit în Arhipelagul Samoa - bilanţ nou

Cel puţin 148 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un cutremur puternic, cu magnitudinea de 8, urmat de un tsunami, care s-a produs marţi în arhipelagul Samoa din Pacificul de Sud, a lovit Insulele Samoa, potrivit unui nou bilanţ furnizat miercuri de autorităţi. Click aici pentru GALERIE FOTO.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului pentru Securitate din Samoa Americană, Betty Ahsoon, numărul persoanelor care au murit în Samoa a ajuns la 110, acestora adăugându-li-se 31 de morţi în Samoa Americană.

De asemena, şapte locuitori au fost ucişi de tsunami ]n Tonga, un arhipelag situat la aproximativ 1.000 km sud de Samoa.

Citiţi şi:


Echipele de salvare s-au mobilizat pentru a le veni în ajutor supravieţuitorilor, iar statul independent Samoa pare să fie zona cea mai afectată de acest dezastru.

Sunt aproximativ 110 morţi în Samoa, dar numărătoarea continuă, a declarat un oficial din cadrul Guvernului, care este de părere că bilanţul ar putea creşte pe măsură ce vor fi descoperite noi cadavre şi vor fi numărate persoanele dispărute.

  • Valuri de aproximativ 8 m au lovit arhipelagul format din statul independent Samoa şi Samoa Americană.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite