Poliţiştii fără poartă, verificaţi de şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din comuna argeşeană Bradu, care au rămas fără poartă la sediu după ce primarul localităţii s-a supărat pe ei că nu au descoperit hoţii care furaseră poarta cimitirului, sunt verificaţi de superiorii lor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Argeş.

Incidentul care i-a adus în atenţia publică pe poliţiştii din Bradu s-a petrecut în urmă cu două zile. Văzând că hoţii nu păţesc nimic după ce au furat acum un an clopotul bisericii, iar în urmă cu o săptămână s-au încumetat să fure şi porţile din fier de la cimitir, primarul Florin Frătică le‑a dat o lecţie poliţiştilor. Cazul a rămas nesoluţionat de oamenii legii, care nu au reuşit să prindă hoţii şi nici să recupereze prejudiciul, aşa că primarul Florin Frătică i-a pus pe angajaţii de la primărie să taie porţile postului de poliţie din comună şi să le mute la cimitir, în locul celor furate.

„Sediul în care poliţia îşi desfăşoară activitatea este al Primăriei, deci putem dispune de porţi. Noi nu avem prevederi bugetare ca, în cazul unui furt, să cumpărăm porţi noi. Consider că hoţii n-or să aibă tupeu să jefuiască şi sediul poliţiei, aşa că mi se pare mai util ca porţile să fie duse la cimitir", a declarat primarul Florin Frătică.

„Şi-au îndeplinit activităţile de serviciu"

Dosarul furtului porţii cimitirului a fost puricat atât de superiorii din cadrul IPJ Argeş, cât şi de procurorul care se ocupă de caz. Concluzia la care au ajuns aceştia a fost că poliţiştii şi-au făcut datoria. Cert este că hoţii n-au fost însă prinşi, deşi clopotul bisericii a fost furat în urmă cu mai bine de un an.

„În urma analizei făcute de superiori asupra activităţii desfăşurate de colegii de la postul comunal Bradu s-a stabilit că aceştia şi-au îndeplinit activităţile de serviciu în termen legal şi au realizat actele procedural necesare investigării infracţiunii de furt calificat. Activităţile lor sunt coordonate de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti care supraveghează bunul mers al anchetei, nefiind constatate abateri sau nerespectarea procedurilor în vigoare privind activitatea lor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, subinspectorul Robert Radu.

Edilul Florin Frătică susţine că, după scandalul de luni, mai multe societăţi comerciale de pe raza comunei s-au arătat dispuse să sprijine Primăria pentru refacerea porţilor de la cimitir. În comuna Bradu lucrează 21 de poliţişti, din care 12  sunt angajaţi la Poliţia Comunitară Bradu şi 9 la IPJ Argeş.

"Sediul în care poliţia îşi desfăşoară activitatea este al Primăriei, deci putem dispune de porţi. Consider că hoţii n-or să aibă tupeu să jefuiască şi sediul poliţiei."
Florin Frătică
primar comuna Bradu

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite