Arestaţii, lăsaţi în libertate din cauza grevei avocaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instanţă din Satu Mare a fost în imposibilitatea de a prelungi mandatul de arest preventiv al unui tânăr de 21 de ani, reţinut pentru furt, din cauza grevei avocaţilor. Varga Viliem, de 21 de

O instanţă din Satu Mare a fost în imposibilitatea de a prelungi mandatul de arest preventiv al unui tânăr de 21 de ani, reţinut pentru furt, din cauza grevei avocaţilor.
Varga Viliem, de 21 de ani, din Satu Mare, arestat preventiv pentru furt, a fost pus în libertate după ce o instanţă a Tribunalului Satu Mare a constat că este în imposibilitatea de a-i prelungi mandatul de arest preventiv din cauza grevei avocaţilor. Astfel, tânărul nu a putut beneficia de un apărător din oficiu, iar sâmbătă noapte a fost lăsat liber pe poarta Penitenciarului Satu Mare. Avocaţii sătmăreni au decis să continue greva generală începută luni, fiind nemulţumiţi de răspunsul primit din partea magistraţilor, a declarat, vineri, decanul Baroului Satu Mare, avocatul Valeriu Bancea. Astfel, ei au decis să boicoteze toate procesele şi să nu mai acorde asistenţă juridică nici în cauzele penale care prevăd luarea, menţinerea, prelungirea şi verificarea legalităţii măsurilor preventive de reţinere şi arestare. Astăzi, urmează să fie convocată şi Adunarea Generală Extraordinară a Baroului Satu Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite