Are în pântece o duzină de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Are în pântece o duzină de copii
Are în pântece o duzină de copii

O învăţătoare din Tunisia aşteaptă doisprezece bebeluşi. Femeia poartă în pântece şase băieţei şi tot atâtea fetiţe. După ce a pierdut două sarcini, tunisianca este pe cale să stabilească un nou record prin numărul de copii născuţi într-o zi. Viitoarea mămică a mărturisit că este extrem de încântată de vestea pe care a primit-o acum câteva zile.

Citiţi şi:
Cum ne descurcăm cu gemenii
A născut gemeni  cu taţi diferiţi

Viitoarea mămică, a cărei indentitate nu a fost încă dezvăluită, a mărturisit că este extrem de încântată de vestea pe care a primit-o acum câteva zile - în loc de sarcină gemelară, doctorii i-au spus că are în burtică atâţia copii cât să-şi facă propria echipă de fotbal şi să-i mai rămână şi de-o rezervă. Femeia, cel mai probabil fertilizată in vitro, este deja în luna a noua, iar doctorii tunisieni speră că totul va decurge bine, informează cotidianul local „Alchourouk“.

Tatăl copiilor, Marwan, profesor şi el la un liceu din oraşul lor natal, Gafsa - situat în sudul Tunisului, spune că vestea a fost uimitoare şi că sarcina soţiei sale este un adevărat miracol.

Extaz şi inconştienţă

„La început, am crezut că vom avea gemeni, dar apoi au fost descoperiţi tot mai mulţi fetuşi. Bucuria noastră a devenit din ce în ce mai mare“, a declarat bărbatul pentru presa locală. În vreme ce guvernul tunisian susţine că va face totul pentru a le crea acestei mămici şi copiilor ei condiţii optime de trai, medicii britanici se tem pentru sănătatea femeii şi a bebeluşilor.

Simon Fisher, expert în fertilizare al Universităţii din Oxford, crede că doctorii care au permis evoluţia sarcinii sunt inconştienţi şi responsabili pentru ce se va întâmpla de acum înainte.

Trierea ar reduce riscurile

Ca şi cum situaţia ei nu ar fi destul de complicată, femeia ar fi vrut să nască natural, însă doctorii au convins-o că acest lucru este imposibil.

Fisher crede că „şansele ca mama şi toţi cei 12 copii să supravieţuiască sunt extrem de scăzute. Sunt foarte slabe chiar şi şansele ca unii dintre ei să se nască fără nicio problemă“. În viziunea doctorului, copiii care vor rămâne în viaţă se vor confrunta cu probleme de sănătate.

Specialiştii în fertilizare indică două posibilităţi pentru ca o astfel de sarcină să aibă loc. Potrivit doctorului Mark Hamilton, femeia a urmat un tratament de inducere a ovulaţiei cu injecţii sau cu tablete. Medicii care merg pe acest procedeu au mai puţin control decât cei care preferă fertilizarea unor ovule în afara femeii purtătoare şi implantarea lor ulterioară.

Potrivit „The Sun“, majoritatea britanicelor care apelează la metoda stimulării ovulaţiei optează pentru reducerea „selectivă“ în cazul fecundării multiple. Prin aceasta, unii fetuşi sunt avortaţi pentru a permite dezvoltarea normală a celorlalţi.

Cele mai recente mămici-eroine

image


În prezent, deţinătoarea recordului mondial în ceea ce priveşte numărul de copii aduşi pe lume în aceeaşi zi este americanca Nadya Suleman. În urmă cu şapte luni, californianca a născut opt copii. Ea a intrat în istorie drept cea de-a doua femeie care a dus o asemenea sarcină până la capăt. Prin cezariană, Nadya a născut şase băieţi şi două fete. Toţi cei opt copiii au fost declaraţi perfect sănătoşi.

Şi Nuala Conway, în vârstă de 26 de ani, originară din nordul Irlandei, a născut în mai, anul acesta, şase copii - patru fete şi doi băieţi. Din păcate, una dintre fetiţe a murit la scurt timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite