Ard haine ca să se încălzească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile sărace din municipiul Petroşani au găsit o metodă ieftină pentru a se încălzi: fac focul cu haine cumpărate de la second-hand pentru că sunt mult mai ieftine decât lemnele sau

Familiile sărace din municipiul Petroşani au găsit o metodă ieftină pentru a se încălzi: fac focul cu haine cumpărate de la second-hand pentru că sunt mult mai ieftine decât lemnele sau cărbunii.

Soluţia salvatoare a venit de la un depozit de îmbrăcăminte la mâna a doua, care importă tone de articole uzate din ţările vest-europene. Firma respectivă deţine mai multe magazine cu haine second-hand în întreaga ţară, iar articolele care nu se vând sunt oferite săracilor pe post de combustibil pentru foc. Fiecare are de câştigat: societatea scapă de deşeuri, iar oamenii, în schimbul a câţiva lei, îşi asigură „lemn” de foc.

„Nu avem bani de lemne sau de cărbuni, iar gazul nu a ajuns până în Colonie. Din acest motiv am ales să ardem haine. Aşa ne încălzim casa şi facem mâncare. Hainele le luăm de la second-hand. Dăm 1 leu pentru un sac de ţoale la mâna a doua”, a spus Angela Voina, o femeie care a trecut deja două ierni cu cârpele de la second-hand.

Aceasta locuieşte într-un imobil împreună cu alte patru familii de romi, care se încălzesc tot cu haine. Cu toţii sunt atenţi să cumpere haine din fibre naturale, pentru că hainele sintetice, odată arse, scot fum înecăcios.

Dacă adulţii folosesc articolele de îmbrăcăminte pe post de lemne de foc, copiii lor privesc mormanul de haine vechi depozitate în mijlocul curţii ca pe nişte jucării. „Ultima dată am cumpărat 20 de saci cu vechituri care cred că ne ajung vreo patru săptămâni pentru că acum afară este mai cald. Până una-alta, au şi cei mici unde să se joace”, a precizat şi Claudia Tănase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite