Zidane va sponsoriza expediţia în Arctica a lui Jean-Louis Etienne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidane va sponsoriza expediţia în Arctica a lui Jean-Louis Etienne
Zidane va sponsoriza expediţia în Arctica a lui Jean-Louis Etienne

Fostul fotbalist francez Zinedine Zidane va sponsorizeze viitoarea expediţie a lui Jean-Louis Etienne în Arctica din luna aprilie a anului viitor, a comunicat serviciul de presă al medicului-explorator.

Dr. Etienne pregăteşte un survol de 15 zile în "rozier", un balon mixt aer cald-helium, a Oceanului Îngheţat între insula norvegiană Spitzberg şi Alaska.

În timpul acestei expediţii en-solitare la bordul unei nacele dotată cu captatori ştiinţifici, exploratorul va măsura în special CO2 din atmosferă, nivelul particulelor de origine naturală sau legate de activitatea umană, aerosoli, şi deriva polului magnetic Nord.

"Nu-l cunosc personal pe Jean-Louis Etienne, dar am fost impresionat de traversarea pe care a făcut-o la Pol, în 1986. Acest subiect, al mediului, nu este aşa uşor de abordat concret şi trebuie continuat în a dezvălui anumite lucruri. Această expediţie este interesantă şi cred că va vorbi tinerelor generaţii", a spus Zinedine Zidane, care şi-a manifestat dorinţa de a-l însoţi pe Jean-Louis Etienne în aprilie în Spitzberg.

Expediţia lui Etienne, care s-a declarat încântat de implicarea lui Zidane, este numită "Generali Artic Observer", după numele companiei de asigurări care acordă principalul suport financiar şi cu care fostul jucător este sub contract, informează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite