AFP: Arctic Sea fusese capturat de piraţi, opt suspecţi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
<b>AFP:</b> Arctic Sea fusese capturat de piraţi, opt suspecţi au fost arestaţi
<b>AFP:</b> Arctic Sea fusese capturat de piraţi, opt suspecţi au fost arestaţi

Ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a afirmat astăzi că vasul Arctic Sea, găsit ieri în Atlantic, fusese capturat în 24 iulie de piraţi, printre care figurează ruşi, letoni şi estoni, iar opt suspecţi au fost arestaţi, relatează AFP.

Citiţi şi:
adevarul.es - Dispariţie misterioasă a unui vapor în Atlantic


"În 24 iulie, la ora locală 23.00 (22.00 ora României), în apele teritoriale suedeze, o ambarcaţiune mică, în care se aflau patru cetăţeni estoni, doi letoni şi doi ruşi, s-a apropiat de Arctic Sea", i-a spus ministrul preşedintelui rus Dmitri Medvedev, potrivit agenţiilor ruse.

"Aceste persoane (...) au urcat la bord şi, sub ameninţarea armelor, au cerut că echipajul să îndeplinească, fără condiţii, toate ordinele lor", a adăugat el.

Nava Arctic Sea, care nu a mai transmis informaţii de la 31 iulie, a fost găsită în largul Capului Verde. La ordinul Kremlinului, marina rusă era pe urmele navei din 12 august, când fusese localizată la circa 400 de mile marine de Capul Verde, în apele internaţionale, după care urma vasului a fost pierdută din nou.

Cargolul, care naviga sub pavilion maltez, plecase din Finlanda la 23 iulie cu destinaţia Algeria, unde trebuia să ajungă la 4 august. Nava transporta lemn în valoare de peste un milion de euro.

Remorcherul fusese atacat de două ori: în Marea Baltică, în momentul plecării sale, potrivit poliţiei suedeze, şi în largul apelor Portugaliei, potrivit Comisiei Europene, care nu a precizat data acestui al doilea atac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite