Arbuşti plantaţi iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe un frig de crapă pietrele şi un vânt năpraznic, la temperaturi de maximum 8 grade Celsius, angajaţii Primăriei Constanţa fac gropi în pământ şi sădesc flori şi arbuşti ornamentali în

Pe un frig de crapă pietrele şi un vânt năpraznic, la temperaturi de maximum 8 grade Celsius, angajaţii Primăriei Constanţa fac gropi în pământ şi sădesc flori şi arbuşti ornamentali în cartierul Tomis I.

Asta pentru că administraţia locală a demarat acum un program de reabilitare a spaţiilor verzi în valoare de două milioane de lei, costurile lucrărilor urmând să fie acoperite cu bani de la Guvern şi din bugetul local.

Zonele în care vor fi sădite flori sunt în preajma secţiilor de votare, dar municipalitatea dă asigurări că va reabilita şi spaţiile verzi dintre blocuri, prin plantarea de material dendrologic (arbori, arbuşti, plante perene, plante anuale şi gazon). Specialiştii spun însă că plantele n-au nicio şansă să se dezvolte la temperaturi sub 10 grade şi vânt.

În zona Far se amenajează, de asemenea, un nou loc de agrement. Acţiunea face parte din programul naţional „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”.

Primele lucrări au început în partea de vest a cartierului Tomis I, acolo unde va fi reabilitată o suprafaţă de aproximativ 55.000 metri pătraţi, din care 30.000 metri pătraţi reprezintă spaţii verzi.

Proiectul, prevăzut a fi finalizat peste şase luni, include lucrări de infrastructură ce constau în reabilitarea şi extinderea sistemului de iluminare, executarea sistemului de udare prin hidranţi, amenajări de alei pietonale dalate şi inierbate, respectiv lucrări de instalare a mobilierului urban. Evident, acolo unde nu au început deja construcţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite