Soţia lui Arafat a apelat la Coran pentru ca soţul său să revină în luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia lui Arafat a apelat la Coran pentru ca soţul său să revină în luptă
Soţia lui Arafat a apelat la Coran pentru ca soţul său să revină în luptă

Soţia fostului lider palestinian Yasser Arafat i-a citit acestuia, pe patul de moarte, pasaje din Coran şi l-a îndemnat să îşi revină pentru a-l învinge pe prim-ministrul israelian din acea perioadă, Ariel Sharon, relatează cotidianul Haaretz, în ediţia electronică de luni.

"Când şi-a pierdut cunoştinţa timp de 15 zile, doctorii mi-au spus să îi vorbesc despre lucruri care îi făceau plăcere sau care îl supărau. Şi astfel, când mă aflam cu el în camera sa de la terapie intensivă, îi citeam pasaje din Coran şi rugăciuni", a declarat Suha Arafat, într-un interviu pentru o publicaţie săptămânală saudită pentru femei, înainte de comemorarea, în această săptămână, a cinci ani de la moartea liderului palestinian.

Folosindu-i numele de lider de gherilă, ea a continuat: "Îi spuneam, «Trezeşte-te, Abu Amar, nu vrei să îţi vezi (fiica) Zahwa? Ridică-te ca să îţi înfrângi duşmanul, (Ariel) Sharon»".

Suha Arafat a mărturisit: "Când m-am măritat cu el, ştiam ce mă aşteaptă. Ştiam că prima sa dragoste rămânea întotdeauna Palestina şi capitala sa Ierusalim. Dar a fost o onoare pentru mine să fiu cea de-a doua sa dragoste, după Palestina".

Aceasta a recunoscut că atunci când l-a cunoscut prima oară pe Yasser i-a fost teamă. "La început am fost atrasă de liderul revoluţiei, apoi de curajul şi masculinitatea şi inteligenţa (lui), apoi de romantismul lui. Sper că a ajuns în Paradis", a adăugat ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite