Aradul paralizat de vijelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drum a fost blocat, zeci de stâlpi de curent electric au fost doborâţi şi mai mulţi pomi au fost puşi la pământ.

Mai citeşte şi:
Hunedoara: Cad copaci în centrul Devei la fiecare vijelie
Timiş: Numărarea voturilor, la lanternă

Apocalipsa nu a durat mai mult de 15 minute, dar a provocat numeroase pagube. Conform datelor centralizate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, vijelia a durat aproximativ 15 minute şi a afectat în special comuna Secusigiu, dar şi alte localităţi din judeţ şi unele străzi din municipiu care au rămas fără energie electrică.

Drumul judeţean 682 care face legătura între localităţile Secusigiu şi Periam a fost blocat aproximativ 30 de minute din cauza copacilor şi a stâlpilor căzuţi pe carosabil”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Din estimările primarului comunei Secusigiu, aproximativ 20 de stâlpi de telefonie au fost doborâţi, motiv pentru care jumătate din comună a rămas fără energie electrică.

Pentru remedierea avariilor, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Enel Banat. Pentru deblocarea carosabilul au intervenit zece voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Secusigiu, cu drujbe şi cu un tractor. Crengile rupte din cauza vântului puternic au avariat uşor şi un Logan surprins în trafic, dar fără ca pasagerii să fie afectaţi.

Voluntarii au fost solicitaţi să intervină şi pentru eliberarea de sub crengile căzute a două imobile, care au fost avariate uşor, fără a se înregistra pagube materiale însemnate.

De asemenea, fără curent electric au mai rămas şi localităţile Şeitin şi Peregu Mare, iar în municipiul Arad, alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt pe străzile Ady Endre, Porumbacului, Sânzâienelor, Câmpul Liniştii şi Constituţiei, din cartierul Aradul Nou.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite