Arădenii au intersecţie nouă cu scuar de flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a transportului urban din municipiu sunt la un pas de finalizare într-una dintre cele mai importante intersecţii.

Constructorii lucrează în aceste zile la racordurile de la liniile de tramvai, dar şi la sensul giratoriu, unul dintre cele mai dificile puncte din tronsonul reabilitat cu bani de la BERD.

„Intersecţia de la Podgoria este amenajată total, începând de la drumuri, sensul giratoriu, liniile de tramvai şi terminând cu scuarurile cu flori”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. În cadrul aceluiaşi proiect s-au creeat două staţii de tramvai noi, pe sensul de mers spre centru.

În curând muncitorii vor trece la modernizarea tronsonului Centru-Boul Roşu. În acest caz sunt prevăzute lucrări de înlocuire a liniei de contact, înlocuirea stâlpilor de contact precum şi realizarea trecerilor la nivel cu liniile de tramvai din Piaţa Primăriei şi Piaţa Avram Iancu. Primăria a programat întreruperea circulaţiei tramvaielor, în perioada 16 - 31 martie, pe tronsonul Micălaca – Centru – Piaţa Romană, pentru a se permite efectuarea lucrărilor de racordare a liniilor de tramvai în intersecţia Podgoria. „Transportul călătorilor pe aceste trasee va fi asigurat gratuit, cu autobuze”, a mai subliniat Corina Drăghici.

Reabilitarea celei mai mari artere rutiere se realizează cu ajutorul unui credit BERD, de 20 de milioane de euro şi patru milioane de euro din bugetul local. Conform proiectului, se vor schimba 16 kilometri de cale de rulare pentru tramvaie şi se vor repara 220.000 de metri pătraţi de drumuri şi 15.000 de metri pătraţi de trotuare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite