Fiscul îi verifică pe profesorii de la after-school

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii din Arad care fac ore în regim after-school sunt verificaţi dacă îşi declară veniturile din această activitate.

„Fiscul arădean este într-o permanentă căutare de resurse pentru bugetul de stat. Activitatea de inspecţie fiscală a transmis o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad prin care îi rugăm să ne comunice lista cadrelor didactice care desfăşoară activităţi plătite în program after-scool", a declarat Călin Arusti, purtător de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Arad.

„Am primit această solicitare din partea ANAF, iar ­Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a trimis către conducerile unităţilor şcolare această solicitare, de completare a unui tabel care cuprinde lista nominală a persoanelor care au activităţi în regim after-school în cadrul unităţii şcolare", a declarat Laura Putnic, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.

Din cei 5.000 de dascăli din judeţ, până acum 100 au anunţat Fiscul că au venituri din programe after-school. Iniţiativa Fiscului nu e văzută însă cu ochi buni de sindicalişti.

Controale pentru toţi

Pe de altă parte, direcţiile judeţene de finanţe publice au primit o circulară prin care li se cere, de la centru, să identifice veniturile posibil impozabile realizate de toţi contribuabilii, dar încă nedeclarate.

„Nu sunt vizaţi profesorii în mod special, ci toate categoriile de contribuabili", au precizat reprezentanţii ANAF. Ei au arătat că inspectorii fiscali din judeţe trebuie să identifice pe plan local cât mai multe categorii de contribuabili cu venituri nedeclarate.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite