Birocraţia maghiară blochează ieşirea din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de TIR-uri au blocat ieri pe o bandă Drumul Naţional 7, în apropiere de Nădlac, judeţul Arad.  Şoferii au fost nevoiţi să aştepte ore în şir trecerea frontierei din cauză că autorităţile vecine reactualizează baza de date a transportatorilor.

Şoferii TIR-urilor se plâng că au avut de aşteaptat şi câteva ore să treacă în Ungaria, iar asta le-a dat programul de lucru peste cap. Orele pierdute aşteptând îi obligă pe mulţi să intre în programul de odihnă. „Ne dăm peste cap tot programul şi asta poate însemna alt timp pierdut", spune Mihai Mocanu, şofer.

Echipaje mobile ale poliţiei de frontieră Arad şi ale poliţiei rutiere Nădlac au patrulat încercând să evite apariţia blocajelor.

„Aglomeraţia se datorează faptului că partea maghiară introduce toate datele fiecărui şofer şi a fiecărui TIR într-o nouă bază de date", a explicat agentul-şef principal Marian Cristea, de la Poliţia Rutieră Nădlac.

Şi poliţia de Frontieră Arad a luat măsuri speciale şi a suplimentat personalul adus la lucru.

„Se lucrează pe două  benzi de ieşire din ţară, maximum posibil pentru TIR-uri la vama Nădlac, dar timpii de aşteptare în vama maghiară sunt de circa 20 de minute pentru fiecare autotren", a explicat Ioan Mareş, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Arad. Potrivit informării făcute de partea maghiară, schimbarea bazelor de date va dura până la sfârşitul lunii mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite