Regele Arabiei Saudite este acuzat de încălcarea legilor islamice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Arabiei Saudite este acuzat de încălcarea legilor islamice
Regele Arabiei Saudite este acuzat de încălcarea legilor islamice

Organizaţia Al-Qaida din Peninsula Arabia (AQAP) îl acuză pe regele Arabiei Saudite de încălcarea legii islamice pentru că permite cursuri comune, pentru studenţii de ambele sexe, într-o universitate nou-înfiinţată, informează AFP.

"Această universitate încalcă legea islamică (sharia), încalcă chiar sistemul pe care regimul pretinde că îl aplică", afirmă sauditul Ibrahim al-Rubaishe, prezentat drept membru al AQAP de Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste - SITE.

Citiţi şi:

  • Tânăr saudit condamnat la moarte prin decapitare şi crucificare


Rubaishe, fost deţinut la Guantanamo, denunţă "laicitatea" suveranului saudit, care "este incapabil să facă distincţie între bine şi rău".

"Cum pot fi milioane de persoane sub autoritatea sa? Le cer musulmanilor să se distanţeze de acest regim vândut şi apostat care a dovedit clar că preferă lipsa de credinţă", adaugă liderul terorist.

La 23 septembrie, regele Abdallah a inaugurat Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie care îi poartă numele, fiind prima universitate mixtă din regatul saudit.

Noua universitate, situată la nord de Jeddah, pe malul Mării Roşii, se înscrie în planul regelui Abdallah de a implica Arabia Saudită în cercetarea ştiinţifică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite