Aproximativ 700 de milioane de persoane şi-ar dori să trăiască în altă ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 700 de milioane de persoane în lume ar dori să se instaleze în altă ţară dacă ar avea posibilitatea, relevă un sondaj Gallup, devenit public - marţi - în SUA, potrivit AFP.

Locuitorii Africii Subsahariene sunt cei mai înclinaţi să emigreze, indică acest sondaj realizat în 135 de ţări între 2007 şi 2009. În medie, 38 % din populaţia adultă în Africa Subsahariană /adică 165 de milioane de persoane/ şi-ar schimba astfel ţara dacă li s-ar oferi posibilitatea.

Aproximativ un sfert din cele 700 milioane de persoane care vor să-şi părăsească ţara /adică tot 165 de milioane/ ar dori să se stabilească în SUA. Alte destinaţii privilegiate sunt Marea Britanie, Canada şi Franţa, care sunt dorite de 45 de milioane de persoane.

Circa 35 de milioane de persoane visează să ajungă în Spania, 30 de milioane - în Arabia Saudită, şi 25 de milioane - în Australia şi Germania, potrivit sondajului.

Cei care sunt cel mai puţin dornici să-şi părăsească pământul natal sunt asiaticii: doar un asiatic adult din 10 ar vrea să-şi refacă viaţa în altă ţară.

Sondajul a fost efectuat prin intervievarea a 260.000 de persoane de vârste peste 15 ani, prin telefon sau direct, în cadrul acestui sondaj care comportă o marjă de eroare de circa 5 %

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite