Bucureşti: Aprobarea bugetului pe 2010, principalul obiectiv al Metrorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Aprobarea bugetului pe 2010, principalul obiectiv al Metrorex
Bucureşti: Aprobarea bugetului pe 2010, principalul obiectiv al Metrorex

Negocierea contractelor colective de muncă de la Metrorex va urma numai după aprobarea de către Executiv a bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2010, a declarat, marţi, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

"Este o situaţie specială. Conform Ordonanţei de Guvern 99/2009 s-a stabilit că zece companii din România sunt monitorizate, iar bugetul pentru acestea se aprobă direct de Guvern. Această ordonanţă îmi interzice, chiar dacă sunt directorul general al companie, să negociez un contract colectiv de muncă. Guvernul trebuie să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli al celor zece companii, iar la Metrorex este o situaţie nefericită deoarece expiră la 1 noiembrie contractul colectiv de muncă, iar cele două bugete pe 2009 şi 2010 încă nu au fost stabilite. Negocierea contractului colectiv de muncă trebuie să urmeze imediat aprobării bugetului pe anul 2010", a precizat directorul general al Metrorex pentru NewsIn

Cu privire la mitingul de protest al salariaţilor metroului, programat joi, şi posibila grevă generală, Udrişte a precizat că  "este dreptul angajaţilor să ceară, să negocieze şi să protesteze pentru o mărire de salariu".

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a reprogramat mitingul de protest al salariaţilor Metrorex stabilit iniţial miercuri 28 octombrie, pentru joi 29 octombrie, deoarece nu a primit aprobarea din partea Primăriei Capitalei, a anunţat luni organizaţia sindicală.

USLM va organiza un miting de protest în faţa Ministerului Transporturilor, urmat de marş spre  Ministerul Finanţelor, în ziua de joi, 29 octombrie, între orele 11:00 - 13:00. Acţiunea se va desfaşura ca urmare a expirării Contractului Colectiv de Muncă la nivel Metrorex la data de 1 noiembrie şi a neaprobării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru Metrorex pe 2009, a anunţat organizaţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite