Apartamentele noi se vând mai ieftin cu 25 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cazul apartamentelor cu patru sau trei camere,reducerile sunt mai mari, iar cumpărătorii primesc bonusuri. Unii dezvoltatori imobiliari au scăzut preţurile pentru a atrage clienţii timişoreni care au încă lichidităţi.

Apartamentele şi garsonierele noi din Timişoara au preţuri cu până la 25 la sută mai mici, pentru atragerea timişorenilor care nu au nevoie de credite. La reduceri se adaugă şi bonusuri care până în prezent erau folosite pentru a creşte preţul.

La finele anului trecut, unele firme recurgeau la diverse artificii de convingere a clienţilor, dădeau cadou chiar şi o maşină pentru un apartament cumpărat.

Acum, printre bonusuri se numără locurile de parcare gratuite. Deşi suntem în plină criză financiară, dezvoltatorii susţin însă că vânzările nu ar fi scăzut considerabil.

Locuri de parcare gratuite

„Apartamentele noastre se vând foarte bine. Cu toate acestea, am redus preţurile cu 25 la sută faţă de anul trecut, ca să ne aliniem pieţei. Dăm şi un loc de parcare gratuit. Oricum, nu scădem preţurile mai mult de atât.

De aici înainte, sau le vindem, sau le dăm pe gratis”, a spus Alexandru Chiorean, director de vânzări la o firmă imobiliară. Unii dezvoltatori au micşorat mai puţin preţul, dar vin cu mai multe avantaje.

S-au adaptat pieţei


„Am redus preţul cu 10 la sută faţă de anul trecut, pentru că aşa a dictat piaţa. Dăm cadou părţile comune, cum ar fi casa scării. În alte locuri, preţul acestor spaţii se împarte la locatari. Încă există cerere, dar nu mai vine lumea cum venea, şi asta doar din cauza băncilor”, a declarat Carina Popescu, reprezentanta unei firme de imobiliare. 

Reprezentanţii unei companii italiene de construcţii spun că în cazul lor vânzările se menţin ca şi în anii trecuţi, dar menţionează că majoritatea clienţilor sunt tot italieni. În zona Ghiroda, un alt cartier de blocuri la roşu îşi aşteaptă cumpărătorii.

„Am început construcţiile în noiembrie, vom fi gata probabil la sfârşitul lunii iunie. Suntem în faza de discuţii, dar deocamdată nu am vândut nimic”, a declarat Anca Vasiloae, reprezentata firmei de construcţii. Dacă în urmă cu un an un apartament nou, cu trei camere, costa 120.000 euro, preţul a scăzut până la 90.000 euro.

Un apartament nou cu două camere a ajuns la 72.000 euro, în timp ce pentru un apartament la cheie cu o singură cameră timişorenii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 50.000 euro.

Dacă preţul apartamentelor noi a scăzut brusc în ultima vreme, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre casele cu structură din lemn, construite în străinătate şi asamblate pe terenul clientului. Timişorenii sunt însă reticenţi când vine vorba să dea pereţii de cărămidă pe unii confecţionaţi din lemn.

„Este mai greu, până se obişnuieşte lumea. Până în prezent nu am vândut nimic în Timişoara, dar suntem în discuţii”, a declarat Christian Goşa, reprezentatul unei firme de construcţii.

Evoluţia costurilor la apartamente noi


Imobil nou    preţ 2008    preţ 2009


Apartament 1 cameră    73.000 euro    55.000 euro
Apartament 2 camere    96,000 euro    72.000 euro
Apartament 3 camere    120.000 euro    90.000 euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite