Aparatură medicală de sute de mii de euro, repartizată aiurea la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatură medicală în valoare de sute de mii de dolari zace nefolosită în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, deoarece nu se respectă necesităţile reale ale acestei unităţi. Un

Aparatură medicală în valoare de sute de mii de dolari zace nefolosită în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, deoarece nu se respectă necesităţile reale ale acestei unităţi.
Un sterilizator în valoare de 140.000 de dolari, destinat unui incinerator închis, care nu va fi niciodată folosit din cauza rigorilor de mediu, precum şi aparatură de laborator de circa 100.000 de euro au fost trimise de Ministerul Sănătăţii, fără a se lua în calcul, potrivit medicilor băcăuani, necesităţile reale ale spitalului, precum şi asigurarea operaţiunilor de service de către o firmă specializată. În prezent, "pentru a ieşi din impas", ministerul "acuză şi supune unui control drastic conducerea spitalului, deoarece nu foloseşte această aparatură medicală, achiziţionată fără nicio fundamentare practică şi impusă forţat în gestiunea instituţiei", s-a plâns directorul Leonard Roşu. Cinci aparate destinate secţiei de terapie intensivă, cu o valoare de achiziţionare aproximativ egală cu cea a sterilizatorului repartizat inutil, precum şi truse chirurgicale şi aparatură pentru sălile de operaţii care să o înlocuiască pe cea veche de 30 de ani ar fi câteva dintre necesităţile reale ale Spitalului de Urgenţă din Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite