Aparatul GPS vă poate da foc la maşină !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste un milion de aparate GPS produse de firma americană Garmin vor fi retrase de la cumpărători, întrucât ar putea produce un incendiu în interiorul automobilului. Modelele respective au fost vândute inclusiv în România.

Peste un milion de aparate GPS produse de firma americană Garmin vor fi retrase de la cumpărători, din cauza unei probleme tehnice la acumulatorul acestora. Publicaţia Wall Street Journal citează un comunicat al firmei Garmin, care anunţă că la anumite modele de receptoare GPS din seria Nuvi, destinate a fi utilizate în automobil, există riscul “supraîncălzirii” bateriei, ceea ce ar putea distruge aparatul GPS  şi ar putea chiar genera un incendiu în maşină.

Modelele periculoase sunt Garmin Nuvi

Modelele Garmin afectate de această problemă sunt Nuvi 200 W, 250 W, 260 W, precum şi întreaga serie Nuvi 7xx - de exemplu modelele 760, 765 şi 775, care s-au vândut inclusiv în România. Potrivit Wall Street Journal, ar trebui retrase circa 1,3 milioane de receptoare GPS, dintre care 796000 s-au comercializat în SUA. Posesorii de aparate Nuvi sunt invitaţi să citească seria înscrisă pe aparatul lor şi să trimită această serie, prin internet, către firma Garmin, pentru a fi verificată. Dacă aparatul face parte dintre cele periculoase, posesorul va fi anunţat prin internet şi trebuie să predea receptorul GPS la un service autorizat, care va realiza înlocuirea gratuită a acumulatorului cu unul nou.

Garmin este una dintre cele mai cunoscute firme producătoare de receptoare GPS şi de hărţi destinate acestora. În România, un receptor Garmin din seria 7xx, fără hartă, se vinde cu circa 1000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite