Aparatele de aer condiţionat, tot mai solicitate la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cu venituri medii îşi achiziţionează astfel de aparate.Magazinele de electrocasnice din Iaşi aproape că nu mai fac faţă cererii de aparate de aer condiţionat sau ventilatoare. Odată cu

cu venituri medii îşi achiziţionează astfel de aparate.
Magazinele de electrocasnice din Iaşi aproape că nu mai fac faţă cererii de aparate de aer condiţionat sau ventilatoare. Odată cu creşterea temperaturii, care, în ultimele zile, a depăşit 30 de grade la Iaşi, cererea de astfel de aparate este din ce în ce mai mare. "Venirea căldurii a adus la uşa noastră tot mai mulţi ieşeni, care vin şi întreabă de ofertă, spunându-ne că nu mai suportă temperatura ridicată din apartamente. De la începutul lunii mai, ne confruntăm cu cereri foarte mari", a declarat Alina G., vânzătoare la un magazin de electrocasnice din Iaşi. Preţul aparatelor de aer condiţionat variază între 10 şi 26 milioane de lei, iar vânzătorii spun că, cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt mai proaste calitativ. Deşi este oferită şi varianta unui credit pentru achiziţionarea acestora, cei mai mulţi ieşeni preferă să plătească toţi banii deodată. "Am avut foarte puţine situaţii în care aparatul a fost cumpărat prin credit. şi atunci, clientul a luat de la noi mai multe produse. Cel mai des însă vindem aparatele cu banii jos", a spus Gabriel D., operator de credit.
Pe de altă parte, vânzătorii de electrocasnice spun că, spre deosebire de alţi ani, sunt solicitări mai ales din partea ieşenilor cu venituri medii. "Sunt, în special, cei care locuiesc la ultimele etaje. Canicula din timpul verii îi determină să facă o asemenea investiţie pentru locuinţă. şi apoi iarna se pot încălzi cu el", a mai spus Alina G.
La rândul lor, instalatorii de aparate de aer condiţionat spun că, în ultima perioadă, aproape că nu ştiu cum să facă faţă tuturor solicitărilor. "Cred că am zeci de solicitări lunar. Acolo unde nu pot instala în ziua respectivă aparatul, pentru că nu am timp, amân pentru zile viitoare. Doar aşa pot răspunde tuturor cererilor", a declarat Gabriel, unul dintre instalatorii de aparate din Iaşi.

Ventilatoarele, o variantă mai ieftină împotriva caniculei
Pentru ieşenii cu mai puţine posibilităţi, magazinele de electrocasnice au venit cu o altă ofertă. Este vorba de ventilatoarele de mică capacitate, care nu costă mai mult de câteva milioane. "şi acestea se vând bine. Sunt cumpărate de pensionari şi de cei cu venituri mici, care nu îşi pot permite să dea 10 milioane, să spunem, pentru un aparat de aer condiţionat", a declarat Alina G.
Patronii de magazine de electrocasnice din Iaşi speră să dea lovitura în această vară cu aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele. Pentru această vară, meteorologii anunţă temperaturi care vor depăşi 30 de grade Celsius.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite