Apă tratată cu raze ultraviolete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura investiţie din judeţul Mehedinţi pentru alimentarea cu apă a satelor prin fonduri nerambursabile SAPARD a fost realizată în comuna Podeni. Sătenilor nu le mai pasă acum dacă vor seca

Singura investiţie din judeţul Mehedinţi pentru alimentarea cu apă a satelor prin fonduri nerambursabile SAPARD a fost realizată în comuna Podeni. Sătenilor nu le mai pasă acum dacă vor seca fântânile.

Ei au acum la robinetele din gospodării apă de izvor tratată împotriva microbilor nu numai cu clor lichid, ci şi cu raze ultraviolete, după cum au aflat ei de la primarul comunei, Ilie Rogobete. Sistemul modern de alimentare cu apă pentru zona de munte a costat 1 milion de euro, iar autorităţile au anunţat că preţul va fi de maximum doi lei pe metru cub consumat.

Evenimentul a fost sărbătorit cu şampanie, ţuică de cireşe şi taraf de lăutari. De bucurie, ţăranii din Podeni au făcut demonstraţii de băut apă „ca lacrima”. „Nu e mulţumire mai mare, apa asta e mană cerească pentru noi.

Pe timpul verii, când secau fântânile, eram nevoiţi să aducem apă de la mare distanţă de case! Ne vom îmbăta de bucurie!”, a spus Ion Piluţ, de 67 de ani. O altă localnică, Maria Gherghina, în vârstă de 71 de ani, nu credea că va mai trăi să vadă apă la robinete în satul în care s-a născut.

 „Dumnezeu să le ajute la toţi. Înainte căram de pe vale apă sau îmi aduceau copiii când veneau de la oraş! Acum mi-am băgat  robinet în curte şi am şi eu apometru.”, a spus fericită tuşa Maria.

image

Apa asta e mană cerească pentru noi. Ne vom îmbăta de bucurie!

image

Ion Piluţ localnic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite