Antrenament pentru cataclisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare exerciţiu de protecţie civilă are loc la Arad. Exerciţiul este finanţat de Comisia Europeană cu 500.000 de euro. Ungaria este ţară aplicantă, România ţară

Cel mai mare exerciţiu de protecţie civilă are loc la Arad. Exerciţiul este finanţat de Comisia Europeană cu 500.000 de euro. Ungaria este ţară aplicantă, România ţară partener.

Scenariu apocaliptic

Conform scenariului exerciţiului, în 24 septembrie, la Ştrandul Neptun are loc un concert. Din cauza focurilor de artificii izbucneşte un incendiu cu emisii de clor. În timpul evacuării, puntea mobilă peste Mureş se rupe, iar oamenii cad în apă.

De asemenea, în oraşul Chişineu Criş sunt aduşi 180 de refugiaţi din Ungaria. În localitatea Ghioroc, în 25 septembrie, are loc un accident de tramvai iar în zona combinatului chimic se produce explozia unei cisterne. Echipele de intervenţie simulează salvarea victimelor acestor accidente.

În exerciţii sunt implicate opt echipe internaţionale. Pentru organizarea, conducerea şi desfăşurarea acestor activităţi sunt folosite peste 450 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite